Hur man hittar en bils avgasrör

utblåsningsgrenrören på olika bilar är placerade på olika platser och hitta det på din bil är lätt om du vet var du ska leta. Här är de grundläggande stegen för att hitta de avgasgrenrör på många märken och modeller av bilar. Saker du behöver
Haynes, Clymer eller Chilton manual
Ficklampa eller "problem" ljus
Jack och pallbockar eller ramper
Visa fler instruktioner
1 < p> Hitta en Haynes, Clymer eller Chilton manual för ditt specifika fabrikat och modell. Du kan få dessa på bildelar distributörer, bokhandlare eller på auktionssajter. Var säker på att du plocka upp en för året, märke och modell av din bil.
2

Parkera bilen på en lämplig plats. Detta skulle kunna vara i en immaculate, väl upplysta garaget eller i skuggan av ett träd. Se bara till att den står på jämnt och torrt, fritt från olja och annat skräp.
3

Ta en ficklampa. Använd ett "problem" ljus om tillgång till ett eluttag är händig. Detta ger dig mycket mer ljus för att hjälpa dig att hitta avgasgrenrör.
4

Jack bilen upp försiktigt, använda en domkraft och pallbockar. Du kan också köra bilen på ramper och säkra bilens bakhjul med stoppklossar. Skaka bilen ordentligt en gång i stånd att garantera säkerheten vid placering på stativ eller ramper.
5

Släpp huven och, med hjälp av fotografi eller illustrationer som finns i manualen, rikta ljuset att lokalisera avgasgrenröret . De avgasgrenrör på vissa bilar är av sidorna hos motorn, medan andra är på baksidan av motorn. En motsatt motorn kommer att ha två avgasgrenrör, medan en radmotor har bara en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123971.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.