Hur vill kolla Transmission Fluid i en Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage är utrustad med en automatisk växellåda, som automatiskt ändrar redskap när fordonet rör sig. Automatisk transmissionsolja är avgörande för effektiviteten och livslängden av överföringssystemet inom ditt fordon. Vätskan smörjer kugghjulen, vilket gör reglagemanövrerna sömlös, och arbetar för att smörja andra komponenter också. Kontrollera transmissionsolja i din Mirage helst du kolla din vanliga motorolja. Saker du behöver
Rag
Funnel
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

driva Mirage i några minuter, sedan placera fordonet i park. Det är viktigt att kontrollera transmissionsolja vid arbetstemperatur.
2

Öppna den främre huven på Mirage. Lokalisera den automatiska behållarens transmissionsolja och motsvarande oljestickan. Mätstickan är lätt urskiljbara - det är färgat rött och läser "ATF" på toppen. I Mirage, har det visat sig på förarens sida av fordonet.
3

Dra upp mätstickan och torka av den med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan helt och ta bort det en gång till. Läs nivån transmissionsolja anges på oljestickan. Den ATF vätskan är färgad klarrött, vilket gör det enkelt att läsa på oljestickan. Notera de två linjerna på oljestickan märkta "full" och "lägg till". Om vätskenivån sjunker under "add" linje, lägga transmissionsolja omedelbart för att undvika skador på transmissionen.
4

Häll lämplig mängd vätska i ATF behållaren med hjälp av en tratt för att styra vätskan . Kontrollera ATF nivåerna igen, fortsätta att göra det tills vätskan når en acceptabel nivå

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123881.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.