Hur man byter ett bälte på en 2002 Nissan Maxima

Bältet ersätter processen på 2002 Nissan Maxima är annorlunda än att ändra bältet på andra Nissan Maxima årsmodeller. Den 2002 Nissan Maxima har två huvudsakliga tillbehör bälten. En av remmarna styr generatorn och servopumpen, och den andra remmen styr kompressorn luftkonditioneringen. Bältet borttagningen är lätt när du ser hur banden dirigeras på remskivorna. Du kan byta ut båda dessa bälten i cirka 45 minuter. Saker du behöver
skruvmejsel
Socket Ratchet
ställa
Pen
Anteckningar
ny rem
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

bort plasthöljet under den främre sidan av motorn för att komma till botten remskivorna. Detta kan göras med en platt skruvmejsel, en spärr och en socket.
2

Pop huven och lokalisera remdragningen diagrammet på toppen av fläktkåpa. Den 2002 Nissan Maxima har två bälten. En av dessa bälten måste avlägsnas innan den andra remmen. Om det inte finns någon remdragningen diagrammet på fläktkåpa, ta en penna och anteckningsblock och skriv ner exakt remdragningen diagram för båda banden. Addera 3

Leta generatorn på vänster sida av motorn. Enligt generatorn kommer att vara ett bälte spänningsjusteringsratten fäste med en bult som går genom den som är ansluten till den medlöpande remskivan för generatorn och servostyrning bälte. Lossa bulten huvudet (ta inte bort den) i mitten av denna spännhjulet med ett Ratchet och uttag.
4

Sätt spärren på den justerbara bulten i slutet av justeringen fästet och lossa kabelstyrrullen genom att vrida skruven moturs. Lossa kabelstyrrullen tills du har möjlighet att glida bort remmen från generatorn remskiva och servostyrning remskiva. Ta remmen och ställa remmen åt sidan.
5

Lokalisera kabelstyrrullen för luftkonditioneringen pumpen. Denna Tomgångsremskiva ligger mellan luftkonditioneringsapparater pump och vevaxel remskiva. Lossa denna Tomgångsremskiva på samma sätt genom att lossa centrumskruven och skruva den huvudsakliga justeringsbulten i slutet av spännhjulet tills remmen lossnar nog att glida av pumpen luftkonditioneringen och vevaxel. Ta remmen och ställ den åt sidan.
6

Sätt bältet luftkonditioneringen på luftkonditioneringen remskiva första som visas på din bältesdragningen diagrammet. De bakre banddragningar runt luftkonditioneringen remskiva, löprulle och vevaxel remskiva. Lägg sedan ratchet tillbaka på justeringsbulten och dra åt bältet luftkonditioneringen tillbaka. Den rekommenderade luftkonditioneringen remspänningen på en 2002 Nissan Maxima är 22 fot-lb.
7

När luftkonditioneringen bältet är på rätt spänning, dra fast bulten i mitten av spännhjulet. Rekommenderat vridmoment på denna skruvskallen är 24 28 skall mul-lb. Observera att du kan behöva komma under bilen för att sätta bältet på botten av vevaxelns remskiva.
8

Sätt generatorn /servostyrning bälte genom att dirigera remmen över generatorn remskiva, servostyrning remskiva, vevaxel remskiva och löprulle, dra sedan bältet genom justeringsbulten bifogas spännhjulet. Den rekommenderade remspänning för detta bälte är också 22 fot-lbs. Också åt bulten i mitten av spännhjulet.
9

Inspektera för att se till att båda remmarna sitter ordentligt i remskivorna och ordentligt spänd. Du kan också ha att sätta bältet på botten av vevaxelremskivan underifrån framför bilen.
10

Dra runt motorn och inspektera remmarna för att kontrollera att banden fortfarande sitter i remskivorna. Sätt tillbaka undre plastkåpan och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123861.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.