Hur man laddar ett 12 Volt eller 24 Volt Batteri

Batterier varierar i storlek och form, och de kan producera olika effektnivåer för olika tidsperioder, beroende på hur mycket makt vi försöker dra av dem på en gång. Bilbatterier och andra djupa batterier cykel är vanliga typer av laddningsbara batterier. Genom att tillämpa en något högre spänning och låg strömstyrka ström till ett bilbatteri eller annan djupurladdningsbatteri, är det möjligt att ladda det. Saker du behöver
12 eller 24 volts batteriladdare
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Haka batterikablarna med din hylsnyckel och ta bort batteriet .
2

Placera batteriet i ett torrt, väl ventilerat utrymme såsom i din trädgård. Batterierna avger farliga gaser under laddningen.
3

Kontrollera om batteriet är ett 12 volt eller 24 volt batteri. Välj spänningen inställning på din batteriladdare att den matchar spänningen i batteriet. Vissa laddare har två aktuella inställningar såsom 2 amp eller 10 amp. Den 2 amp inställning är bäst för laddning över natten och 10 amp inställningen är bäst för snabba 1:59 timmars avgifter. En snabb laddning räcker inte lika länge som en långsam laddning under natten.
4

Anslut den positiva (röda) kabeln från batteriladdaren till den positiva inlägget på batteriet. Anslut den negativa (svarta) kabeln till den negativa inlägg på batteriet.
5

Anslut batteriladdaren och slå på den. Vissa batteriladdare har inte på och av strömbrytare. Dessa typer tänds när enheten är inkopplad
6

Låt batteriet ladda över natten med en 2 amp laddare inställning och ungefär en till två timmar för en 10 amp laddning takt.

7

Koppla ur laddaren, ta bort laddarens kablar och installera batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123900.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.