Hur man reparerar flisas måla på en bil

Valfritt antal saker kan göra att färgen på din bil till chip, inklusive ping och märken, bergsalt, fågelspillning och fender-Benders. Om den lämnas obevakad, började det som ett litet område kan spridas och rost. Undvik de fula fläckar genom att följa dessa steg för att reparera flisas färg på din bil. Saker du behöver
Bil rengöringsmedel
Vatten
Sponge
mjuk trasa
Glasfiber penna
Fine måla Sandpapper pensel
(1500 och 2000 grit) katalog Skumgummi slipning blockera
Rubbing
Bil vax eller polish
Visa fler instruktioner
1

Rengör ytan som skall repareras med en blandning av bil diskmedel och vatten. Applicera med en svamp eller mjuk trasa. Skölj bort all tvål och låt området torka.
2

Avlägsna rost och lös färg med en glasfiber penna. Glasfiber damm är irriterande så håll den borta från dina ögon, inte andas och tvätta händerna ofta.
3

Köp en flaska färg från din lokala bilhandlare eller bildelar butik som närmast motsvarar bilens tillverkarens färg. Blanda väl och tunt vid behov.
4

Applicera ljus lager färg över det rena området. Borste nära  och något högre än  den omgivande färg. Låt färgen torka i flera timmar innan du applicerar ett lager och 24 timmar för att torka den sista pälsen att torka. Generellt behöver du 3 till 4 rockar.
5

Sand den upphöjda färgen med en slipkloss täckt med 1500 sandpapper. Skölj sandpapper regelbundet med vatten för att rengöra.
6

Undvik slipa den omgivande färgen. Det är tunnare och kommer inte att motstå mycket tryck.
7

Växla till en 2000 grit sandpapper när de två färgerna når samma höjd. Ge det reparerade området slutliga sand innan polering med gnugga förening och en mjuk trasa.
8

Ansök bilvax eller polish för att skydda den nya färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123937.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.