Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur jag sköta & Restore Sprickor i lädersäten?

Alla som någonsin haft en skinnsoffa, stol eller kupén vet hur "sprickor" kan utvecklas över tiden. Måttlig bär faktiskt kan ge karaktär till en läder stol, men slitage skapar en gammal, sliten look. De flesta "sprickor" som folk vill reparera faktiskt inte sprickor i lädret men skador på tätskikt tillämpas av tillverkarna till de flesta lädervaror. En grundlig rengöring, följt av några enkla reparationer med lättillgängliga produkter, kommer att återställa mest spruckna lädersäten till en nästan ny finish. Saker du behöver
Tvål och vatten
mjuka trasor eller trasor
Sand papper
Sponge
denaturerad alkohol
läder reparationssats
sked eller palettkniv
Gummihandskar
Sealer (om medföljer ej) katalog slagtork
Visa fler instruktioner
1

Rengör sätet noga med varmt vatten och ett milt diskmedel. Använd en mjuk trasa för att rengöra stolen och se till att arbeta med tvål och vatten i alla skrymslen och vrår. Torka torrt med en annan ren trasa. Du kommer att märka en omedelbar skillnad även i detta skede.
2

Torka sätet med denaturerad alkohol appliceras med en ren, mjuk trasa. Detta kommer att ta bort alla tvålrester, som faktiskt kan skada lädret över tiden. Återigen, komma in i alla skrymslen och vrår, med lätt tryck för att avlägsna eventuella rester. Detta steg avlägsnar eventuellt kvarvarande tillverkarens finish och en del av färgen. Du kommer att märka en viss överföring av färg från sätet till högspänningsnätet. Följ upp med en ren, torr trasa för att avlägsna kvarvarande alkohol och smuts.
3

Applicera spackel i synliga sprickor med hjälp av en sked, palett kniv eller andra icke-vasst föremål. Använd inte föremål såsom kitt knivar som kan skära lädret. Arbetet föreningen helt i sätet. Se till att föreningen färgen matchar din plats. Låt torka enligt tillverkarens specifikationer, vanligtvis cirka fem minuter. Denna process kan påskyndas med en fön. Föreningen lätt med ett mycket fint sandpapper
4

Sand. Gå sakta och kontrollera ditt arbete när du går.
5

Applicera läder lösningen på sätet med en mjuk trasa eller svamp, försiktigt arbeta in den i alla områden med lätt tryck. Vissa läder reparationssatser inkluderar färgen i lösningen komponenter snarare än föreningen. Låt lösningen torka i några minuter och kontrollera finish. Om du märker att lösningen ansökan har avslöjat några ofyllda sprickor, använd fyllmassan igen för att reparera eventuella kvarvarande sprickor, applicera sedan ytterligare ett lager av lösningen. Låt torka enligt tillverkarens anvisningar. Detta kan vara allt från några minuter till över natten.
6

Applicera den avslutande tätningen (om sådant medföljer). Vissa reparationssatser kräver detta steg, andra inkluderar den avslutande tätningen i läder lösningen. Låt torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123482.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.