Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

De bästa sätten att rengöra din bil

Rengöring din bil kan vara en tuff knepig, beroende på hur smutsigt det är, men det kan brytas ned i hanterbara steg. De bästa sätten att rengöra din bil är i sektioner, koncentrera sig på ett område i taget. Den invändigt, utvändigt och under huven bör rengöras en i taget. Interiör

Börja invändig rengöring genom att ta bort alla personliga saker och allt som kan sugas in i en dammsugare. En stark dammsugare vid en kommersiell biltvätt eller en butik vakuum fungerar bäst. Ta bort golvmattor och skaka dem att få smuts borta. Placera dem utanför bilen och vakuum båda sidor av var och en. Fortsätt med vakuumet på mattor och säten i bilen. Du kan också använda dammsugaren för att rengöra headliner på taket.

Använd matta renare på mattor för att få bort fläckar. En klädsel renare kan användas på tyg säten, men testa en liten mängd av renare på sidan av en plats för att se till att det inte fläckar på duken. Torka av streck, mätare, dörrpaneler och mittkonsol med en våt mikrofiberduk. En liten mängd biltvätt tvål kan användas för smutsiga miljöer, men se till att skölja den väl.

Torka allt läder och områden vinyl med en torr trasa och ett skyddsmedel som flytande glas Läder och vinyl Care. Använd inte Armor All eller andra produkter som innehåller silikon, eftersom det kan orsaka en del vinyl och plast att blekna och ens knäcka över tiden.
Motor

Motorn är nästa område att rengöra. Öppna huven och använda plastpåsar och tejp för att täcka distributören, tändstift öppningar och alla elektriska anslutningar. Spraya motorn ner med ett avfettningsmedel, som Simple Green, som finns på nästan varje bil eller järnaffär. Låt avfettningsmedel blöt i ca fem minuter utan att låta det torka på motorn. Använd en hård borste för att skrubba alla hårt smutsade områden. Du kan upprepa dessa steg som behövs.

Skölj avfettningsmedel av motorn tills vattnet är klart. Ta bort all plast och tejp och sedan starta motorn. Detta torkar de flesta delar av motorn på mindre än 20 minuter. Använd en torr trasa för att applicera ett förband, som Meguiar s All Season Dressing, på gummi, plast och vinyl delar och slangar. Du kan spraya förbandet direkt på delarna för en glansigare look.
Exterior

sista området i bilen för att rengöra är utsidan. Börja med parkering i skuggan och inte i direkt solljus, vilket kan torka tvål och vatten väldigt snabbt, lämnar vatten fläckar. Skölj bilen med en vattenslang för att lossa och ta bort en del av smutsen. Spray hjulrenöring, liksom Meguiar Hot Rims, på hjulen och låta dem suga. Fyll en hink med vatten och en liten mängd biltvätt tvål. Använd en mjuk svamp för att tvätta bilen, med början i toppen och arbeta dig nedåt. När ytan på bilen tvättas, använd svampen för att torka hjulen. Skölj bilen och hjulen tills vattnet är klart. Använd ett syntetiskt sämskskinn för att torka bilen för att hindra vatten fläckar. Gå över en svart gummi eller plast trim delar med dressing för att göra dem glänsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122341.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.