Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Vad händer när du inte kan betala en auto lån?

Det är vanligt att människor att ta lån för fordon. Tyvärr har vissa individer har svårt att göra betalningar på sina auto lån, antingen på grund av dålig planering eller för att de upplever en oförutsägbar svårigheter såsom arbetslöshet. Att inte kunna betala en bil lån är lite mindre skrämmande om en person har ett grepp om vad som händer från den ursprungliga sena betalningar genom utmätning och domstolsprocesser. Initial missad betalning


När du inte kan betala bara en månads värd på din auto lån, långivare oftast bara bedöma dig en förseningsavgift. De kan kontakta dig för att påminna dig om att din betalning sker, eller att arbeta med dig och räkna ut när du kan göra din betalning.
30 dagar för sent

gång du är en månad bakom på din bil lån, går din långivare framåt och rapporterar din betalning förfaller till stora kreditbyråer såsom Equifax, Transunion och Experian. Vid denna punkt, tar din kredit en ding, men du har fortfarande din bil och verkligen inte i för mycket laglig varmvatten, så länge du kan komma med din betalning och de förseningsavgifter som du har förvärvat.
Addera Default

I de flesta stater, ingår du ett standard period när din auto lån betalning är 90 dagar sen. Under denna tidsperiod, kommer din långivare skickar ett officiellt meddelande om uppsägning. Detta är ett brev som förklarar att du inte har uppfyllt villkoren för ditt lån. Meddelande om uppsägning kan ge villkor för hur du kan rätta dina lån stående, liksom att betala allt som är sent plus alla förseningsavgifter. Meddelande om uppsägning introducerar också idén att långivaren är på väg att starta återbördande förfaranden och civilmål att förvärva vad som är skyldig.
Återtagande
p Om du ignorerar meddelandet om uppsägning, kommer långivaren skickar ett återtagande agent för att komma och hämta din bil. Dessa agenter har rätt att föra poliser med dem att göra överföringen av besittning säker, men de kan också bara ha din bil bogseras bort.
Omförhandling

Efter långivaren tar tillbaka din bil, de ger dig en sista chans till att rädda sig själv och betalar allt du är skyldig, inklusive eventuella avgifter i samband med utmätning. Om du kan betala allt, de ger bilen tillbaka.
Fordon Rea


Om du inte kan betala långivaren vad du är skyldig vid omförhandlingen perioden, långivaren har laglig rätt att sälja din bil. När de säljer din bil, subtrahera de mängden av försäljningen från allt du är skyldig dem att få en ny balans för ditt konto.
Legal Action
p Om du inte 't uppfylla långivarens betalningsvillkor efter ditt fordon säljs, kan långivaren stämma dig för det belopp du är skyldig. Om du förlorar dräkten, måste du betala inte bara ditt saldo, men även ersättning mot långivarens rättegångskostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100594.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.