Hur ett försäkringsbolag anser en bil värde

När shoppa runt för bilförsäkring, de flesta förare inte helt förstå hur deras försäkring fungerar. Det är inte förrän du är i en bilolycka och din bil är skadad att oro sätter i. Även i denna situation, saker är inte en total förlust. Att veta hur ett försäkringsbolag anser bilens värde och förstå dina rättigheter kan rädda dig från en katastrofal situation. Värdenedgång

När en bil har skadats, minskar värdet på den bilen automatiskt. Även om bilen är det utseende som det gjorde innan skadan inträffade, förlorar bilen värde. Ett försäkringsbolag kallar denna skillnad i värde bilens värdeminskning. För att bestämma den minskade värdet av en bil, undersöker en tredje part värderingsman bilen och rapporterar sina iakttagelser till försäkringsbolaget. En försäkrad kan sedan lämna in en ansökan till försäkringsbolaget begär att betalas den minskade värdet på bilen.
Total Loss

Ett försäkringsbolag kan välja att lista en bils värde som en total förlust, eller totalt. Detta betyder inte alltid att bilen inte kan repareras. En skaderegleraren undersöker bilen för att avgöra om skadan kan repareras och i så fall vad kostnaden för reparationen är. Om den beräknade kostnaden för reparation överstiger en viss procent av bilens värde, är bilen vara en total förlust. De flesta försäkringsbolag tillåter inte reparationskostnader överstiger 60 till 80 procent av bilens värde.
Skick Betyg

Försäkringsbolag också bedöma en bil för att ge ett tillstånd rating. Betygen är baserade på befintliga tillståndet för fordonet och inkluderar exceptionell, över genomsnittet, normal och under genomsnittet. Det bästa betyget är exceptionellt och ges endast till ett fordon när det är nytt. De områden som är klassade under förutsättning rating inkluderar bilens trim, vindruta, slitbana, motorns kondition och säten. När villkoret Betyget är klar de justerbara faktorer i några variabler fordonet kan ha t.ex. körsträcka och fälgkondition och funktioner som en CD-spelare eller en måne tak. Utmana
Försäkringsbolaget

Om en förare är i oenighet med försäkringsbolagets uppskattning, kan rättsliga åtgärder vidtas, t.ex. skiljedom. Men innan rättsliga åtgärder vidtas, att försöka lösa problemet med försäkringsbolaget direkt. Genom att tillhandahålla uppgifter om oljebyte göras var 3000 miles och rutinunderhåll, kan en förare öka värdet av ett fordon. Samla minst tre prisuppgifter från lokala handlare och lämna offerter till försäkringsbolaget. Be för värdet av fordonet som skall omprövas med alla insamlade data i minnet.
Lades Skydd

Inkom skydd för värdet på din bil är alltid tillgänglig. Överväga att skaffa en försäkring som täcker skillnaden mellan vad standarden försäkring betalar och vad som är skyldig på fordonet. Denna typ av täckning är också känd som gap försäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/car-insurance-companies/94175.html

Previous:
Next:

Bil försäkringsbolag

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.