Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Information om BMW

BMW --- eller Bayerische Motoren Werke --- är ledande inom bilindustrin som anses vara en av de mest pålitliga lyxbilar i tillvaron. Med en lång historia som går tillbaka till 1916, har BMW gått igenom ett antal förändringar och fortsätter att imponera konsumenterna. Aircraft Engine Production

Grundades 1916, producerade BMW ursprungligen flygmotorer. Används i tyska flygplan på den tiden, var BMW tvungen att sluta tillverka flygplansmotorer grund av Versailles vapenstilleståndet fördrag som undertecknades i slutet av första världskriget En propeller fortfarande upptar BMW logo, som den har genom företagets historia.

Motorcykel Produktion

Efter BMW tvingades sluta göra flygmotorerna, vände den sin uppmärksamhet till motorcykel produktionen, vilket det fortfarande gör idag. Men från 2008 till 2009, minskade bolagets motorcykel produktionstakten med 20 procent. BMW motorcykel modeller inkluderar F-serien, G-serien, K-serien, R-serien och en sport cykel modell med en 999 cc motor. Dess mest populära säljande modell är R1200GS.
Bilproduktion

BMW började bilproduktion i 1928. Den producerar för närvarande en rad olika modeller av bilar, däribland en serie som skapats under 2004-vilket är BMW: s minsta bil. Den 3-serien är en kompakt bil som har varit i produktion sedan 1975. Den 5-serien är BMW: s mid-size verkställande bil, och 7-serien har en vätgasdrivna motor, som blir allt vanligare i bilar på grund av oro förbränningsmotorn s påverkan på miljön.

BMW också säljer liten sport kupéer, t.ex. Z3 och Z4, och har även gått över till utvecklingsländerna stadsjeepar. Addera Rover Acquisition

En affär som inleddes 1992 som var ytterst klar 1995 lämnade BMW som ägare av den brittiska Rover Group. Gruppen bestod av Land Rover, Rover och MG varumärken. BMW höll förvärvet i sex år, sedan sålde det.
Produktionssiffror

BMW producerar ett stort antal bilar och motorcyklar per år. Under 2009 producerade det över 1.258.000 fordon, samt över 80.000 motorcyklar. Som ägare av Rolls-Royce och Mini, producerade BMW också över 1400 Rolls-Royce lyxbilar och över 200.000 Minis. Addera Racing

BMW har använts flitigt i racing . Det har haft en Driver Championship och över 20 Grand Prix segrar. BMW meddelade att 2009 skulle bli det sista året i Formel 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93657.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.