Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur man målar en bil med akryllack

Akryl lack är det enda sättet att få din gammaldags hot rod ser lika blank som ett showroom bil. Även om du kan få din bil professionellt lackad, kommer du att spara pengar genom att göra jobbet själv. Tillämpa lack till bilen tar lite tid men är inte svårt att göra. Lack går på bäst på soliga, torra dagar, i dåligt väder, kommer du vill arbeta i ett väl ventilerat garage. Saker du behöver
Aluminiumoxid slippapper
tidningen
Tape
putstrasa
Primer spraya
våtslippapper
Lack sprut
sprutpistol (tillval)
karnaubavax (tillval) katalog Vatten
Bucket
bomullstyg
Visa fler instruktioner
1

Sand bilen ner till ren metall med 80-grit aluminium oxid slippapper. Lack går på bäst på en neutral yta.
2

Tape tidningen över dina fönster, vindruta och alla andra områden som du inte vill att lack. Torka bilen ner med en putstrasa för att avlägsna eventuella partiklar av damm. Dessa kan fastna i lacken och kommer att dyka upp i de lager färg. Addera 3

Spray en burk primer på ytan av bilen, hålla burken 1 tum från ytan på din bil. När bilen är täckt, vänta på att primern torka-typiskt 15 minuter-och applicera ett andra lager grundfärg. Låt primern torka i 12 timmar.
4

Applicera 1200-grit eller 1500-grit våtslippapper till ytan på din bil för att ta bort eventuella repor eller bulor i priming jobbet. Kör våtslippapper och tillbaka i långa drag, inte fungerar i cirklar. Närhelst sandpapper börjar torka ut, doppa den i en hink med vatten.
5

Skölj bilen med vatten för att avlägsna eventuella flagor av primer eller slippapper som finns kvar på ytan. Torka bilen med bomullstyg. Nu är det redo att lackeras.
6

Spray lack med en burk eller med hjälp av en sprutpistol. Om du arbetar på ett litet område, kan en räcker, men pistoler är bättre för hela kroppen jobb. Alla burkar akryllack indikerar en "flash tid," som betecknar tid att vänta in mellan ansöker rockar. Femton minuter är en typisk flash tid. När du har tillämpat ett lager av lack, vänta ut blixten tid och applicera ett andra skikt på samma sätt.
7

Ansök upp till sex lager lack på detta sätt. Vänta åtta till 12 timmar för lacken att torka.
8

Wet-sand bilens yta med din våta sandpapper och en hink med vatten, som arbetar på samma sätt som du våt-slipas bilen efter priming. När bilen har sköljts och torkats, pröva målet. Vill du använda mer lack? Om så är fallet, kan du använda ytterligare sex rockar arbetar på samma sätt som tidigare. När de har tillämpats, våt-sand bilen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93651.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.