Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur du köper, återställa och sälja en vintage bil

Det kanske ser ut som en åldrande upplag av rostad metall till något, men du vet med lite armbåge fett kan du ta med den skönheten tillbaka till livet. Nästan alla som återställer bilarna kommer att säga att de är i branschen för kärleken till det, inte pengar - det är svårt att slå känslan av stolthet när nytt liv har getts till en gammal klassiker. Saker du behöver
ångtvätt
Visa fler instruktioner
Köpa
1

Följ stegen i Så att köpa en begagnad bil, förutom vara beredd att köpa din bil en bit i taget. Den perfekta ram skulle kunna vara i någons garage, medan sätena kan behöva vara rekonditionerade i Kanada. Gå till bilen visar, skanna annonserna i uppsamlaren och bildelar tidningar, kolla rädda varv, skura Internet och fråga vänner om de har några bildelar kringspridda.
2

Se upp för bilar som är kraftigt rost. Viss rost kan vara oundvikligt, men se till att det inte korroderar strukturella delar.
3

Se personligen någon annonserade bil eller delar du funderar på att köpa. Om detta inte är ett alternativ, be om detaljerade foton. Ett tredje alternativ är att ombesörja att det kontrollerade fordonet för en avgift av en nationell grupp som Automobile Inspektioner (automobileinspections. com), vilket kan ge dig en heltäckande tillstånd rapport inom 72 timmar.
4

Var realistisk när man beräknar kostnaderna för att återställa en vintage bil att sälja för vinst. Lär känna bilens marknaden väl. Hur mycket tid och kompetens du har att ägna åt projektet kommer att avgöra vilka bilar du kan återställa. Hitta och prata med andra människor som har arbetat på samma bil, medlemmar i bilpooler och böcker är bra informationskällor. Om du börjar från noll, vara beredd att spendera en massa pengar på verktyg och utrustning förutom delar till bilen.
5

Titta i spegeln och intala dig att med all sannolikhet du kommer inte gå med vinst på detta. Var inte bitter om det inte visar sig vara en pengar maker.
Återställa
6

Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme. En demonteras bil tar upp en avsevärd mängd utrymme. Helst behöver du motsvarande två intilliggande garage: en för att demontera bilen och hålla delarna, och den andra för att bygga upp bilen igen. Alternativt, skjul lagra delar som motor, växellåda, dörrar och motorhuv i en torr källare eller medan du arbetar på chassi och kaross
7

Förvänta dig det oväntade:. Hittar du alltid att delar av restaurering är mer engagerade än väntat. Om du inte är säker på att du kan göra en del av arbetet på rätt sätt eller om det är farligt (som arbetar med fjädrar), samtal på ett professionellt. I slutändan kommer det att spara tid och pengar, om inte din stolthet.
8

använda så mycket original utrustning som du kan få tag på (huva prydnadsföremål, gamla speglar, original radio) för att förbättra värde och höja det begärda priset. Ett framgångsrikt återställd bil är en resa tillbaka i tiden för bilfantaster.
9

Ta dina restaurering ledtrådar (färg färg och mer) från publikationer av samma epok som visar ditt fordon. Tidskrifter som dessa är bra att backa upp det arbete du har gjort när du säljer bilen.
Selling
10

Rengör bilen mycket bra. Steam-ren under huven (bil detailers kan göra detta). Försök att se dess detaljer är så komplett och mint-ser som möjligt. Byt olja och service på bilen - det faktum att bilen inte kräver underhåll direkt kan uppmuntra vissa köpare
11

Sätt ihop en komplett förpackning för att marknadsföra din bil.. Har det sin fulla uppsättning av krom, till exempel?
12

Samla några artefakter eller kunskap relaterade till bilens historia som skulle kunna öka sin lockelse och värde. Var det en racerbil någon gång? Bil buffs älskar loggböcker och bevis på vunna lopp. Samla tillverkarens medaljonger, racing emblem, register underhåll och originella optioner och försäljning broschyrer samt manuella.
13

Bestäm din fråga pris. Jämför bilens märke, modell, år och tillstånd för andra som anges i annonser. Be en kollega entusiast för en värdering.
14

Välj annonsering arenor noggrant, för att få rimliga erbjudanden. Ett campus anslagstavla är ett slöseri med tid, men de kataloger där du hittat delar till din bil, tidskrifter och bilklubbar ägnas åt din modell, och online-sändlistor bilfantaster alla kan visa upp ivriga köpare är villiga att pony upp.

15

Försök att inte begränsa bilens reklam till en geografisk region. Olika regioner har olika krav på samma fordon, och köpare i en annan stat kan betala tusentals fler än lokala köpare skulle.
16

Ta den till bilen visar och museer, och parkera den framträdande nära arenan entré eller avsluta. Bil nötter kommer att uppskatta detta fordon, så vifta den under näsan. Om du ska till en bil visar långt borta, trailer bilen för att eliminera väg slitage eller skador.
17

Påminn dig själv som du underteckna köpebrevet som du inte planerar att göra en vinst, och i stället fokusera på att nästa renoveringsobjekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93617.html

Previous: No
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.