Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Vem uppfann bilen?

Två tyskar, Carl Benz och Gottlieb Daimler, båda tog kredit för att göra den första bilen. Så småningom de bilföretag som grundade de tillsammans att bli Daimler-Benz Company, som fortfarande tillverkar Mercedes-Benz bilar mer än 100 år senare. Identifiering

Carl Benz föddes år 1844, 10 år efter Gottlieb Daimler. Både tyskarna var mekaniska ingenjörer som arbetat med att utveckla förbränningsmotorer som körde på flytande bensin. Sedan installerade motorer på cyklar, vagnar och andra fordon som normalt drivs av människor eller djur. När dessa tidiga experiment fungerade bra, fortsatte uppfinnarna att förbättra sina konstruktioner tills de första bilarna var redo att tävla.
Tidsplan

Carl Benz använde en bensindriven motor med en cylinder för att driva en trehjulig bil i 1885, men han fick inte det patenterade till 1886. Hans bil hade en rorkult att styra framhjulet. Carl Benz började sälja sina bilar år 1887. Gottlieb Daimler patent på sin förbränningsmotor 1885. Han uppfann också en förgasare. Gottlieb Daimler sålde en av sina första bilarna till sultanen av Marocko 1889. År 1926 blev de två företagen Daimler-Benz Company.
Betydelse

Andra europeiska och amerikanska uppfinnare läggs innovationer för att göra andra versioner av tidiga bilar. Emile Levassor, en fransk man, var den första personen att tänka på att sätta motorn i fronten av bilen. Detta möjliggjorde en mer kraftfull motor än de som används av antingen Benz eller Daimler. Levassor motor hade två cylindrar. Han visade upp sin bil i en 700-mile race i Frankrike, där han vann i 49 timmar.
Geografi

biltävlingar blev populära sätten för amerikanska biltillverkare till testmarknad sina konstruktioner. De hjälpte också få åskådarna intresserade kanske bli bilägare someday. En berömd bil ras som hände i Chicago på Thanksgiving Day 1895. Två biltillverkare från Springfield, Massachusetts, Charles och Frank Duryea, trädde en av de två bilar som avslutade den 49-milen race. Den andra vinnaren var en av Carl Benz bilar från Tyskland.
Potential
p Det tog inte många år innan bilarna blev överkomliga för vanliga människor. År 1900 deltog 48.000 personer den första National Automobile Show i New Yorks Madison Square Garden. År 1908 startade Henry Ford Ford Motor Company, som blev känd för att bygga Model T, som såldes för $ 850 på första. Det blev billigare, men - 8 år senare, en modell T-Ford bara kostar $ 360. Nya 2009 Fords varierar i pris från $ 17.000 till mer än $ 34.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93635.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.