Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

1966 Mustang Dörr gummilister Installation

Weatherstripping på bildörrar håller vatten och vind ute och minimerar vägbuller. Byta weatherstripping, oavsett vid slutet av en fullständig återställning projekt eller för att ersätta utslitna material, kan slutföras inom ett par timmar. På 1960-talet Mustangs, det finns tre delar till dörren weatherstripping: Tätningen som går runt dörren och omkrets weatherstripping som går runt dörröppningen, plus filtar fönster inuti och utanför dörren fönstret. Saker du behöver
Door weatherstripping set
Door omkrets weatherstripping set
Dörruta tovar
3M Svart Super Weatherstrip Lim
vass mattkniv och /eller singel-kant rakkniv
Phillips och Spårmejslar
Fönstervev clip borttagningsverktyg
Dörrpanel borttagningsverktyg
Lila driver
Scraper
Sandpapper
Fin detalj pensel
grundfärg
3M svart fogmassa
WD-40
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de fem skruvarna som håller packningen dörren fönstret till dörren. Packningen är precis ovanför dörren spärren. En av skruvarna kommer att gå igenom weatherstripping. Skrapa och sand kvarvarande gamla weatherstripping och gamla limmet. Var noga med att inte skrapa igenom färgen. Skala av dörren omkrets weatherstripping och skrapa och slipa uppstoppad på weatherstripping och lim från kanalen och utanför rostfria trim. Om färgen är hack till plåten, använd en detalj pensel och sätta primer på plåten områden för rostskydd.
2

Ta bort armstödet, fönster vev och dörrhandtag från dörren. Längst ner på dörrpanelen handen pull, ta vinyllocket. Ta bort en eller två skruvar undertill vinyllocket. Bänd försiktigt mellan dörren och dörrpanelen med dörrpanelen borttagningsverktyg att frige de 15 clips dörrpanelen. Använd en dyna i verktyget för att undvika repor färg. Ta bort plasten väderskydd om närvarande. Ta isolatorn fönster regulator som fönstret sitter på när det är hela vägen ner. Borttagning av isolatorn tillåter fönstret att gå ner tillräckligt långt för att ersätta fönstret filtarna.
3

Ta bort skruven i slutet av fönstret filtarna. Om det finns en nit i stället för en skruv, noggrant borra ut det med en 1/8-inch borr. Börjar i framkant, bända både insidan och utsidan filtar fönster ut med en rak skruvmejsel. Pad att bända verktyg för att förhindra att skada lacken. Klippet hål kan behöva tillplattad nivå med en skruvmejsel eller dorn och en hammare.
4

Innan du installerar fönstret filtarna, pressa klämmorna för att höja den högsta punkten. Börja i mitten, tryck klämmorna i sina respektive hål. Sätt tillbaka skruven i slutet av filten.
5

Torka ny weatherstripping med Purple Ström Cleaner för att ta bort mögel release. Om utsättningen inte avlägsnas, kan den weatherstripping släppa från limmet. Börja med dörren omkrets weatherstripping och köra en liten sträng av 3M Black Super Weatherstrip Lim längs båda anliggningsytorna. Låt detta torka vid beröring - ca 15 minuter). Kör en andra sträng längs en yta bara för att aktivera limmet, gör ca 6 inches i taget. Tryck fast weatherstripping på plats och stoppa i dörren omkrets. Upprepa 6 inches i taget tills hela längden är installerad.
6

Upprepa ovanstående process med dörren weatherstripping. Låt all weatherstripping limmet torka i 30 till 40 minuter innan du stänger luckan. Byt packningen fönstret slutet med fem skruvar. Montera en skruv som går igenom weatherstripping.
7

tillbaka isolatorn fönster regulator. Använd WD-40 för att underlätta installationen i facket. Sätt tillbaka WeatherShield med svart fogmassa. Sätt tillbaka dörrpanelen genom att försiktigt trycka på dörren clips i hålen. Sätt tillbaka skruvarna dörrhandtag och vinyllocket. Installera fönster vev och dörrhandtag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93663.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.