Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur man identifierar en vintage Vespa

Vespa design har hållit någorlunda konsekvent genom åren. Även vespor har varit i produktion under 60 år, är det fortfarande en ikon för ungdomlig, ekonomisk kultur. Vintage vespor producerades 1960-1974. Du kan identifiera en vintage Vespa genom att följa dessa steg. Instruktioner
1

Bekanta dig med Vespa-modeller. En Vespa har en unibody tillverkade av metall, inte plast, avsedd att stabilisera ryttaren. En Vespa ser ut som en metall geting och dess namn härstammar från denna likhet. Titta på vespor och foton av vespor från en mängd olika vinklar hjälper dig se likheten mellan de olika vintage Vespa modeller.
2

veta dragen för vintage vespor. Piaggio i Italien tillverkade de första Vespas som omfattar modellnummer VBB, VBC, och VLB. Var och en av dessa modeller har distinkta drag som fokuserar på formen på de främre strålkastarna, den bakre bakljus, de kåpor, vägmätaren och fendrar. Original vespor behövde krasch barer eller beskyddare och benet sköld skulle vara aluminium och krom, inte dagens rostfritt stål.
3

Fråga experterna. Vintage vespor är ofta restaurerats och uppdaterats så att det kan vara knepigt att se skillnaden mellan en renoverad vintage Vespa och en ny modell med klassiska drag. Flera Vespa butiker, som Classic Vespa, kan identifiera din Vespa för dig. Du kan maila bilder till en expert eller du kan skicka en fråga på en skoter forum.
4

Använd nummer för att identifiera modellen. Många vintage vespor kan identifieras genom deras motor eller chassinummer. Vissa experter identifierar Vespa med dessa siffror. Italienska modeller har vanligtvis en motor nummer som börjar med bokstaven V. Om du har den ursprungliga registreringen information du kan identifiera vintage Vespa med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93622.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.