Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Camaro Restoration Fakta

Återställa en Chevrolet Camaro kan vara en givande, om inte spännande, projekt för skuggan träd mekaniker. Det kan också vara frustrerande, tidskrävande och dyrt. Den Camaro var Chevrolets mest populära 1960-talet muskel bil, och senare generationer av styling höll bilen fräsch. Dess popularitet garanterar att restaurering delar är relativt lätt att hitta med tusentals delar butiker och post webbplatser ordning erbjuder allt som behövs för att helt återställa en Camaro. Bakgrund

Chevrolet Camaro lanserades 1967 som Chevy utmaning för Ford Mustang. Inom två år överstigit Camaro Mustang i råstyrka och prestanda. Den Camaro Super Sport och Z28 paket Performance Enhanced sin legendariska status som en högpresterande bil. Camaro upphörde produktionen under 2002 på grund av dålig försäljning, men återupplivades för 2009 års modell år.
Restaurering Defined

Restaurering av en Camaro bokstavligen betyder en full frame-off restaurering av ett fordon till sin ursprungliga fabriken specifikationer. Många Camaro ägare hävdar att deras fordon är "återställd" men kan ha gjort ändringar i motorn eller anpassat inre eller yttre paint. Dessa Camaros återställs inte utan kundanpassade och kan inte visas på bil visar så återställs. En "rullande" restaurering kan göras genom att hålla Camaro körs medan du arbetar med det under helgerna för att föra den till nästan 100 restaurerade procent. <
Överväganden
p> Restaureringen av en Chevrolet Camaro innebär unika utmaningar för konservator. Genom att vara en muskel bil och en utmärkt kandidat för anpassning, har många, och kanske mest, första-och andra generationens Camaros med 1981 ändrats på något sätt. För att korrekt återställa en Camaro, måste ägaren undersöka chassinumret på VIN plattan på förarsidan instrumentbräda och inuti förarsidan dörrkarmen för att identifiera typen av fabriksinstallerad-motor, transmission, färg färg och klädsel paket som hör hemma på bilen.
Praktiska

att korrekt återställa en Camaro, ägare idealfallet strippa bilen ner till sin ram genom att ta bort alla delar, inklusive varje bult, mutter och bricka. Varje del måste märkas och säcken. Det måste då rengöras, polerad, repareras eller målas om till sitt ursprungliga skick. Varje del behandlas i marginella tillstånd bör ersättas. Kroppen bör tas bort från ramen. Ramen bör då vara blästrat och pulverlackerat med en professionell. Glas bör tas bort för att installera ny gjutning. Instrumentpanelen ska tas bort och antingen renoverade eller ersättas. En ny kabelnätet skall ersätta den gamla.
Engine

Om Camaro är utrustad med en 396 kubiktum V-8, men den kom från fabriken med en 350, bör ägaren byta 396 för en 350. Utbytesmotorer, även kallad låda motorer, kan köpas ny och redo att installera. Den nya 350 kommer inte att vara fabriken originalet, men det kommer att vara nära och kan kläs med fabriken luftrenare, slangar och ventil täcker att bli identisk med originalet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93076.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.