Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man avkoda en VIN på en 1997 Ford Mustang

Fordonets identifieringsnummer på en 1997 Ford Mustang består av 17 siffror och bokstäver. När du förstår koden, kommer VIN berätta var dina Mustang gjordes, vilken typ av motor det kom med, den modell stil och där det sattes ihop. VIN på en 1997 Mustang är stämplat på en tallrik på förarsidan av instrumentbrädan och är synlig genom förarens sida av vindrutan. VIN är också på dörren sylt på förardörren. Instruktioner
1

Läs de tre första tecknen i VIN-nummer. De bör vara "1FA," som talar om att fordonet har tillverkats av Ford och att det är en personbil.
2

Läs det fjärde tecknet i VIN, vilket borde vara en "L." Den talar om passageraren fasthållningsanordningen består av krockkuddar och säkerhetsbälten.
3

Leta femte genom sjunde tecken i VIN. De representerar din Mustang modell typ. De två första siffrorna skall vara "PW", innebärandes en personbil. Det tredje tecknet kommer att variera beroende på typ av modell. Det är "O" för kupéer, "2" för coupe GT, "4" för konvertibler, "5" för konvertibla GT, "6" för konvertibla kobror och "7" för coupe kobror.
4 < p> Läs den åttonde VIN-nummer för att bestämma motortypen. A "4" representerar en 3,8-liters V6 som ger 145 hästkrafter. Ett "X" representerar en 4,6-liters V8 med 215 hästkrafter. Bokstaven "V" innebär att den har en 4,6-liters Cobra V8 som genererar 305 hästkrafter.
5

Läs VIN nionde karaktär, som är känd som kontrollsiffran. Det används för att kontrollera om en VIN är legitimt. Kontrollsiffran kan vara ett nummer mellan noll och nio, eller "X" Kontrollsiffran beräknas genom att multiplicera varje tecken i VIN med en tilldelad faktor baserad på den karaktärens position inom VIN. För mer information om beräkning av kontrollsiffror, se Resurser i den här artikeln.
6

Lokalisera 10th karaktär VIN, som kommer att tala om året bilen tillverkades. För en 1997 modell, bör det vara "V."
7

Läs 11th karaktär, som bör vara "F." Detta talar om för dig att dina Mustang samlades i Dearborn, Mich
8

Läs 12th genom 17th tecken. Tillsammans kallas dessa för den sekventiella enhetsnummer. Numret är olika för varje 1997 Mustang.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93280.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.