Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger en motor Muscle Car

Vissa människor kommer att säga att moderna muskel-bil prestanda handlar om att balansera regelrätt hästkrafter med en jämn momentkurva, god bränsleekonomi och teknisk förfining. Real muskel-cheferna veta sanningen: Musclecars är om alla stora cubic inches, kör löjligt hästkrafter på gatan, däck fragmentering och allmänt enraging grannarna varje lördag morgon med mycket kort och dundrande avgassystemet. Lyckligtvis tillåter modern teknik och kvalitet ingenjörskonst throwbacks som oss att återuppleva dessa vilda dagar och långa nätter i muskelbilsepoken storhetstid samtidigt njuta av allt tillförlitlighet och mångsidighet mer plebejiska kraftverk. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
Bygga Engine
1

Börja med en eftermarknad motorblocket. Inte så länge sedan, var allt över 460 cubic inches anses race-enda territorium. Det var innan företag som Dart, Merlin, Bowtie och Ford Motorsport började gjuta blocken specialitet motor designad från början med massiv förskjutning i åtanke. Dessa block är inte bara långt starkare än sin produktion motsvarigheter, de har också mycket större och tjockare hål och komma pre-clearanced för långslagig stroker vevar som gör att du kan nå över 900 cubic inches för big-block motorer.
Sida 2

Installera en stark roterande enheten. Den roterande innefattar vevaxeln, stavar, kolvar, kolv stift handled och kolvringar, och utgör grunden för din motor. Tänk på den roterande enheten och motorblock som ett städ och cheferna och induktion systemet (som i slutändan avgör motorns uteffekt) som en hammare. Pengar som spenderas på en smidd billet stål vevaxel och stavar och smidda aluminiumkolvar används väl, det finns trygghet i att veta att din motor nedre ände är allt men skottsäker
3

Installera en. satt av fritt strömmande huvuden. Motoreffekt potential till stor del bestäms av luftflöde genom topplock, så du kommer att vilja installera en uppsättning med störst intag och avloppsportarna du har råd. Undvik att blanda aluminium huvuden med en järn block; aluminium och järn expandera och kontrakt i olika takt vid upphettning, vilket kan resultera i blåsta topplockspackningar under vissa omständigheter. Kom ihåg att hålla storlek förbränningsrummet i åtanke när du handlar, eftersom en mindre kammare kommer att öka kompressionsförhållandet. Generellt kommer du vill skjuta för ungefär en 9,5-eller 10-till-ett kompressionsförhållande för användning med gatan gas.
4

Installera en matchad insugningsröret, kamaxel och rubriker. Kamaxeln är "hjärnan" i din motor, större kamaxel lober öppna ventilerna längre och hålla dem öppna längre, höja motorns optimala varvtalsområde. För en gata motor, skulle du vara bäst av att avstå från en full-race kamaxel som kommer att sätta din motor makt topp på över 7500 rpm för en som toppar vid närmare 6.500. Du kommer att förlora makten, men motorn kommer att vara lugna nog att köra på gatan utan löjligt höga påkörning utväxling eller en high-stall race-spec momentomvandlare. Alltid köpa ett insugningsrör och headers avgaser som syftar till att arbeta inom samma område som din kamaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93093.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.