Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om HEMI Engine

Den fullkomlighet halvrunda motorn genom Chrysler i början av 1950-talet omarbetning hur amerikanska biltillverkare tillverkas och marknadsförs motorer för sina bilar. Sedan debuten för "Hemi", biltillverkare rusade för att öka hästkrafter på sina motorer inte bara för att förbättra prestandan utan även att använda som ett verktyg för marknadsföring baseras på konceptet att makten under huven var sexig och sålda bilar. Rörelseresultatet under teorin att större är bättre, lanserade Hemi Detroits hästkrafter krig. Hemi Motor

Motorn har en halvsfärisk förbränningskammare i vilken ventilerna är placerade på ett 58-graders vinkel på toppen av kammaren, vilket möjliggör mer utrymme för större ventiler. Detta förbättrar dramatiskt luftflödet till bättre förbränna bränsle och luftblandningen för att skapa en högre uteffekt.
Origin

Chrysler får äran för Hemi, men dess ursprung spåras till Chelsea Manufacturing Company, Chelsea, Michigan, som producerade Welch horseless vagnen. Den 1903 Welch var först med att använda en halvsfärisk utformning förbränningsrum i sin 20-hästkrafter två-cylindrig motor. Duesenberg och Stutz använde senare Hemi som en prestanda motor.
1930

Chrysler dåligt brändes när dess radikalt utformade Airflow personbil floppade med allmänheten och hade retirerat från att ta risker. Det retrenched och började fokusera på teknik. År 1937 började det för sina egna bilar testar Hemi. Ingenjörer ansåg inline-sex motorer, V-6, V-8 och även en inline 5-cylindrig motor. Varje motor, utom V-8, föll bort på grund av vikt eller grova prestandaproblem. Addera världskriget

Chrysler inte pausa för andra världskriget medan sina fabriker inriktad för militär produktion. Under sin testning av tank motorer, började ingenjörerna använda en-cylindriga motorerna att designa Hemi huvuden och förbränningsrum. De flesta av de motorer som misslyckades på grund av kol uppbyggd på de värderingar och för tidig kamaxel slitage. Efter kriget, sparkade Chrysler projektet in överväxeln när Chrysler chief KT Keller auktoriserad byggnad för produktion. År 1948, den 331-kubik-tums V-8, som lovade 100.000 miles utan att ersätta någon huvuddelar, producerades.
Production Engine

I slutet av 1950, efter 8000 timmar av tester och en halv miljon mil väg tester, Hemi, numera döpt till "Fire Power," var redo för produktion. Den low-end 1951 Chrysler Saratoga Club Coupe valdes för Hemi grund bilens lättviktskonstruktion och lyxmodell 1955 Imperial emot det som standardutrustning. Addera första lopp

År 1951, hade hot rod racing blivit populärt med Oldsmobile Rocket 88 som fanbärare för högpresterande racing. Chrysler valde sin Saratoga Coupe att tävla mot Rocket 88. I inspelade tider, slog Saratoga 0 Till 60 mph på 12 sekunder, slå 88 med en 12,5-andra gången. Cadillac inspelade 13.5 sekunder.
Muskelbil Era

I mitten av 1960-talet och 70-talen, den Hemi drev Plymouth, Dodge och Chrysler kupéer. Challenger, Laddare och Barracuda var utrustade med Hemis upp till 426 och 440 cubic inches. Idag är Hemi motorn val i sådana fordon på den nya generationen Dodge Challenger R /T och Chrysler 300-serien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92966.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.