Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevy 400 motor Performance Tips

det lilla blocket Chevy motorer, som infördes år 1955 på 265 cubic inches, fortsatte att expandera i storlek även samtidigt som samma yttermått. Den 400 kubiktum version producerades 1970-1980 och nådde praktiska gränser för förflyttning genom att öka cylinderloppet till 4.125 inches och förlänga stroke till 3,75 inches. Det fanns i Chevrolet bilar fram till 1976 och i Chevy och GMC lastbilar genom 1980. Bolt-on uppgraderingar

400 kubiktum motor var aldrig avsedd att vara resultatinriktade, men det ändå blev erkänd som en mycket kapabel högpresterande plattform. Några helt original 400 motorer finns idag.

Försöker använda denna motor i en performance program, är det första området för att ta itu med TuneUp. Se till att tändningen, bränsle-och kylsystem är alla fungerar optimalt. Kylsystemet är kritisk, på grund av dess större håldiameter, var 400 utformad utan kylmedel strömmar mellan cylindrarna. Som ett resultat, de är benägna att skada från överskottsvärme.

En cool-löpning, väl avstämt 400 kommer att göra bra effekt i lager formen, men många entusiaster föredrar mer. De två mest kostnadseffektiva förbättringar är yttre motormodifieringar. Det första området av fokus bör ligga på avgassystemet. Fabriken är konstruerad så tyst, tillförlitlig drift men är restriktiv. Byte av gjutjärn grenrör med eftermarknaden rubriker och dubbelt avgassystem kommer att förbättra kraft och effektivitet.

Nästa område att behandla är bränslesystemet, särskilt insugningsröret och förgasaren. Inte alla 400 motorer ursprungligen utrustad med en fyra-fat (4V) förgasare - igen, eftersom resultatet var aldrig avsikten. För dem som var så utrustad, kommer att ersätta fabriken gjutjärn insugningsrör med en eftermarknad dubbla plan grenrör förbättra intagsluftflöde. GM Rochester fyra fat spread-bore carb på 400/4V motorn är tillräcklig för milda prestanda applikationer, men hålet mönstret kräver en fördelare med samma mönster. Om du byter ut en 2V carb och insugningsröret, en eftermarknad 4V grenrör och förgasaren kommer att bli nödvändigt. Dessa två ändringar kommer att förbättra luftflödet och kan öka effekten med 10 till 20 procent eller mer i normala intervall, från tomgång till ca 5000 rpm, utan att göra bilen svår att köra.

Observera att om du installerar ett induktionssystem som är avsedd för höga varvtal användning minskar low-end effekt och prestanda om du inte gör andra ändringar i sak.
Interna Ändringar

Andra prestandaförbättringar är mer komplexa och kräver demontering del (eller alla) av motorn. Eftersom denna motor hade en avsedd varvtalsregistret under 5000, ytterligare uppgraderingar kräver mer eftertanke. Det första är den ursprungliga kamaxel konstruerad för en jämn tomgång och låga underhållskostnader. Noggrant välja en eftermarknaden kamaxel för att göra en meningsfull skillnad i produktionen. Ändringar av topplock (portning eller direkt utbyte med mer moderna huvuden) kommer att komplettera den kamaxeln förändring. Dessa uppgraderingar kan göra så mycket eller mer av en förbättring av prestanda som gör intag /avgas uppgraderingar.

Utöver dessa "bolt-on/bolt-in" uppgraderingar, interna modifieringar vevstakarna, kolvar och vevaxel är väsentliga. Beståndet interna komponenterna är inte konstruerade för höga varvtal användning eller effekt, så var försiktig när du planerar och markera delar. Korrekt konfigurerad, dock är denna motor klarar av utgångar mycket högre än 500 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92988.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.