Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man Välj ett Kamaxel

Kamaxel val kräver noggrann eftertanke och ärlig överväganden om hur bilen ska användas efteråt. Eftersom kamaxel förändringar förbättras avsevärt med andra modifieringar, bör det vara en del av ett paket med uppgraderingar så att hela kombinationen resulterar i den önskade prestandan på bilen. Detta är en komponent där mer kan lätt bli för mycket. Detta påverkar körbarhet och tillförlitlighet, och kan även skada delar. Saker du behöver
Performance motor byggnad manual
Visa fler instruktioner
Utvärdering och urval
1

Bestäm hur bilen närvarande är konfigurerad. Det är viktigt att identifiera bilens vikt, bakaxelutväxling och transmission omvandlare stall speed. Med avseende på motorn, beräkna eller identifiera kompressionsförhållandet, topplock och induktionssystem luftflöde, och hur restriktiva avgassystemet är. Identifiera vilken typ av operation motorn kommer att se under normal användning. Dessa faktorer siffra i den exakta ventilhändelse timing för en viss kamaxel utformning och vilka kamaxlar kommer att fungera bäst. Om bilen redan har andra prestanda modifieringar såsom förbättrad insugs-och avgassystem eller eftermarknaden cylinderhuvuden, kommer dessa att ändra kraven för kamaxeln. Om ändringar av dessa komponenter ska göras, ändra dem först. Detta kommer att begränsa val och ringa in en kam som kommer att vara mycket mer passande. Gör kamaxeln en av de sista överväganden tills bilen är inställd för dess avsedda funktion
2

Identifiera, lära och förstå kamaxel terminologi och timing händelser och hur kammen agerande påverkar motorns prestanda. Om det behövs, hitta en pålitlig person som förstår den här informationen. Den viktigaste aspekten av cam prestanda är duration, men den mest potentiellt skadliga faktorn är ventillyft. För mycket lyft kan orsaka störningar mellan kolven och ventilen. Andra viktiga begrepp är lob separation, även kallad LCA (avståndet i grader som skiljer luftintaget och kamlober) och överlappning (den tid i grader när både insugs-och avgasventilerna är öppna). Alla spelar en roll i hur och var motorn gör sin topp vridmoment och hästkrafter.
3

Bestäm vilken typ av kamföljaren (ventillyftare) ska användas. Aktuella kamaxlar finns i två former, vardera med två typer av lyftar. Lyften typerna är antingen platt-ventillyftare eller roller lyftare. Alla är tillgängliga med antingen en hydraulisk eller mekanisk (fast) lash design. Hydrauliska ventillyftare drivs med noll ventilspel, det vill säga inget glapp mellan ventilens spets och ventilsystem. En hydraulisk kolv inuti lyftaren kompenserar automatiskt för denna tolerans. Solida lyftare kräver periodisk kontroll och underhåll och som inte verkar så tyst som hydrauliska lyftare.
4

Bestäm hur bilen kommer att drivas. Till exempel, om din bil kommer att köras på gatan och kryssning på motorvägen vid lägre varvtal, måste kammen vara utformad för att ge maximalt vridmoment på den ungefärliga nivån. Target motorvarvtalet att motorn kommer att drivas vid nästan hela tiden och ändra hela kombinationen först så att det ger den bästa miljön för kammen att fungera. Om motorns roterande montering och ventilstyrning är tillförlitligt begränsas till ett visst varvtal, bör kamaxeln ha en makt band som är begränsad till ungefär samma område.
5

Välj en kamaxel tillverkare som du känner dig säker kommer noggrant rekommendera och erbjuda en design som är idealisk för ansökan. Mest kamaxel företag har utbildade tekniker tillgängliga för att svara på frågor och fà ¶ rslag som bygger på indata från bilägaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93061.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.