Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Holley Squirter Tech Tips

I över 100 år Holley har tillverkat produkter för fordonsindustrin bränslesystem. Deras förgasare har drivs varje NASCAR Sprint Cup-laget under de senaste fyra decennierna. Den accelererade pumpsystem i sin förgasare ger bränsle till motorn. En del av detta system är pumpen munstycke, eller squirter munstycke. Storleken på squirter munstycket styr den mängd bränsle som kommer in i motorn. Ökad munstycke

En större munstycke storlek kommer att ge mer bränsle levereras snabbare. En tech tips involverar bilens acceleration. Om det finns en tvekan under acceleration vilka motorn plocka upp, då munstycket storlek behöver ökas. Ett annat tecken på att squirter är för liten skulle innebära ett bakslag under acceleration.
Minskade dysstorlek


Precis som tecken, eller tips, finns som tyder på en ökning av munstycke storlek, är det möjligt för munstycket att vara för stora med för mycket bränsle som tillåts i systemet. Ett tecken att leta efter är off-idle acceleration. Om det inte känns skarpa eller ren, då storleken behöver justeras ned.
Jump Storlekar

Holley accelerationspump munstycken eller squirters, kom i storlekarna .025 inches till 0,052 inches. Enligt Holley, vid ökning av storleken av munstycket desto bättre praxis är att hoppa tre storlekar. Denna tech tips innebär att om motorn har för närvarande en 0,029-tums munstycke så bör ersättas med en .032 munstycke. Denna rekommendation från Holley indikerar att för att eliminera tvekan tre storlekar är nödvändiga och kommer att eliminera en trial and error metod för korrekt dimensionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93429.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.