Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Muscle Cars Vs. Import Cars

Bil entusiaster under 1960 och 70-talen, var fångade av stora, mäktiga amerikanska muskel bilar. Men efter muskel bil vurm, började importera bilar, däribland flera sportiga modeller, att visas på amerikanska vägar i stora skaror. Det finns betydande skillnader mellan muskel bilar och deras motsvarigheter import, trots att vädja till några av samma köpare. Definitioner

Importera bilar är relativt lätt att definiera, men vad som utgör en muskel bil är ett föremål för mycket debatt. Importera bilar är fordon som görs av en utländsk biltillverkare utomlands och importerats till USA är till salu. Uttrycket "import" sträcker sig till fordon tillverkade eller sammansatta i USA vid ett internationellt varumärke inhemska fabriken.
P Det finns flera egenskaper som definierar de flesta, om inte alla, muskelbilar. De är i allmänhet större än traditionella sportbilar, ofta baserade på medelstora eller full-size modeller. De har också två dörrar, en V8-motor och använder en bakhjulsdrift layout.
Historia

historia muskelbilar sträcker tillbaka till slutet av 1940-talet, när amerikanska biltillverkare erkände först marknaden för prestanda-orienterade versioner av befintliga modeller. 1949 Oldsmobile Rocket 88 är ibland som den första muskel bil. Segmentet expanderade under 1960-talet och 70-talet, till stor del på grund av talisternas in tonåren och körning ålder. Gjorde dock energikrisen på 1970-talet muskel bilar opraktiskt för många förare och öppnade marknaden för mindre, mer bränslesnåla import, främst från Asien och Europa.
Models

Vissa modeller kännetecknar både segmentet muskel bil och den import som utmanade dem. Den Plymouth Barracuda, Dodge Challenger, Pontiac GTO, Buick Gran Sport, AMC Javelin och Ford Gran Torino är bland de mest välkända och eftertraktade klassiska muskel bilar. Ford omdefinieras radikalt segmentet muskel bil i 1964 med Mustang, som auto kritiker dubbade en "ponny bil." Chevrolet svarade med Camaro.

Vissa betydande tidiga sportiga import modeller inkluderar Datsun Z-serien (gjord av japanska biltillverkaren Nissan) och Volkswagen Beetle. Mer moderna sportiga importen som fortsätter detta arv inkluderar Mitsubishi Eclipse, Toyota Celica och Honda Prelude.
Skillnader

En av de viktigaste skillnaderna mellan muskel bilar och import är bränsleekonomi. Muskelbilar tenderade att har stora V8-motorer som producerade höga hästkrafter, men också lett till höga utsläpp och bränsleekonomi som ofta var långt under 20 miles per gallon. Importen förorenar allmänhet mindre och förbrukar mindre bränsle, vilket gör dem billigare att driva och lättare kompatibel med skärpa utsläppsnormer. Importera bilar är också mindre och därmed lättare att hantera och park.
Prestanda

Prestanda kan bara jämföras på en bil-med-bil basis. Muskel bilar var också tung, trots högre effekt. Lättare import kan ha en jämförbar toppfart och bättre acceleration, trots en mindre 4 - eller 6-cylindrig motor. Importen har också bidragit till att popularisera turboladdare, vilket ger en mindre motor med extra kraft samtidigt lägga minimal vikt eller extra bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93027.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.