Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man bygger prestanda i en 390 Ford

Fords 390 big block motor tillverkades på 1960-talet. Trots att 390 lämnade imponerande kraft, var det aldrig vara en sann högpresterande motor och var snabbt i skuggan av den mer kraftfulla 428, som använde samma motorblock som 390. De 390 som blygsam effekt för dagligt gatbruk, men det misslyckades med att producera mycket effekt vid höga varvtal. Men med rätt kombination av eftermarknaden delar, kan den blygsamma 390 förvandlas till ett riktigt kraftpaket. Saker du behöver
Förgasare
Open-elementet luftfilter
Elektronisk distributör
Tändspole
Bränslepump
Kamaxel
Visa fler instruktioner

1

Byt lager förgasaren med en eftermarknad förgasare. De 390: s lager fyra-fat förgasaren är tillräckligt för normal gata drift, men det kommer inte att ge tillräckligt med luft och bränsle för en högpresterande 390. Därför ersätta förgasaren med en eftermarknad fyra-FAT förgasare rankad på 750 CFM, eller "kubikfot per minut", som hänvisar till den volym av luft och bränsle att förgasaren kan producera.
2

Byt ut luftfiltret med en öppen glödtrådsdesign. De 390: s lager luftfilter är beläget inom ett luftfilter bostäder. Det enda sättet för luften att nå luftfiltret, och slutligen förgasaren, är genom ett enda rör. Värdefull hästkrafter förloras från motorn ritningen i luft genom detta rör. Eftermarknad luftrenare, varvid själva filtret utsätts snarare än dolt i ett hus, är lätt tillgängliga och kan öka mängden av kraft till bakhjulen.
3

Byt den mekaniska distributör med en elektronisk distributör. De 390: s lager distributör använder en mekanisk elsystem, ofta kallad "poäng." Poäng är notoriskt opålitliga och behöver bytas ofta. De också presterar inte bra vid höga varvtal, vilket är där en högpresterande motor ger mest effekt. Elektroniska distributörer är lätt tillgängliga för 390, och ger konsekvent gnista hela motorns effektområde, vilket ökar hästkrafter.
4

Byt spolen stock tändning. Även en eftermarknad distributör är kapabel att leverera en pålitlig gnista, måste den kopplas med en eftermarknad spole. De 390: s lager spole ger en tillräcklig gnista för normal användning men inte tillräckligt av en gnista för höga varvtal. Eftermarknad spolar är utformade för att göra just detta, och kommer att bidra till att luft /bränsleblandningen i förbränningsrummen ordentligt antänds.
5

tillbaka pumpen stock bränsle med antingen en mekanisk eller elektrisk bränslepump. Med en ökning av förgasaren storlek, är motorn med mer bränsle. För att säkerställa att motorn har en tillräcklig bränsletillförsel, måste beståndet bränslepump bytas ut. Det finns två olika typer av bränslepumpar: mekaniska pumpar som bulten i motorn i stället för beståndet pumpen, och elektriska pumpar som normalt är monterade i lastbilen bredvid bränsletanken. Att välja en över den andra är verkligen en fråga om personlig preferens, och antingen kommer att ge en tillräcklig bränsletillförsel.
6

Installera en större kamaxel. Kamaxeln är den komponent som bestämmer när insugs-och avgasventilerna öppna och stänga, och hur länge de öppnar och stänger. En kamaxel sägs vara "större" när det lyfter ventilerna och håller dem öppna längre än en lager kamaxeln. De 390: s lager kamaxel ger inte mycket effekt vid höga varvtal, så det bör ersättas. Välja rätt kamaxeln beror på den speciella ändamål motorn kommer att användas för. Med andra ord kan en kamaxel vara ett utmärkt val för ett syfte och ett dåligt val för en annan. Aldrig välja en kamaxel utan att tala med kamaxeln tillverkaren, kan ge dig råd om vad den bästa kamaxeln är för din ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92994.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.