Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1970 Pontiac 455 Specifikationer

Som motorer fortsatte att bli större i slutet av 60-talet och tidiga 70-talet, höll Pontiac med i tiden genom att utveckla en kraftfull 455-kubik-tums V-8 motor. Det var först används för att driva stora bilar som Bonneville 1970, men under sin livstid det användes för att driva sportiga bilar som Trans Am. Övriga GM divisioner, såsom Buick och Oldsmobile, hade också 455 motorer, men allt var annorlunda. Motorn användes i Pontiacs genom 1976. Bakgrund

big block Pontiac motorer som 455 gjordes genom att justera borrning och slaglängd istället för den totala storleken på motorn. Det 455 var en uttråkad ut 428. Motor storlek justeringar gjordes på de flesta Pontiacs detta sätt, så att den externa storleken på en 326-kubik-tums Motorn var densamma som den för 455.
Motor Detaljer
< p> 455 V-8 var en toppventilsmotor med två ventiler per cylinder. Den hade en ovanlig cylinderdiameter och slaglängd, storleken av cylindern och avståndet den färdas, i det att slår var ett större antal än hålet. Den borrning och slaglängd var 4,15 och 4,21 inches. Detta gjorde vridmoment, eller dragkraft, var starkare --- styrkan viktigare än acceleration.

En fyra-FAT förgasare gjorde en bränsle-och-luftblandning som komprimerades till 10 till 1 innan antändning, och detta . lagt ännu mer kraft när introducerade
Användning

, var motorn standard i Bonneville, som kom som en två-eller fyra-dörrars Coupe; en fyra-dörrars sedan och kombi, och en två-dörrars cabriolet. Bilens pris varierade från $ 3247 till $ 4040.
P Det var känd som en stark motor, men inte så mycket av en hot rod typ motorn först. Trots detta, sedan dess har det blivit populärt med människor som återställer gamla bilar, och används som en prestation motor i vissa fall.

1971 erbjöds i Pontiac GTO i ett särskilt paket som kallas " domaren. " I mitten av 70-talet fanns i alla Pontiacs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93325.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.