Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Typer av Drag Cars

Dragracing är några av de snabbaste bilspel i världen. Två snabba bilar sitter sida vid sida på en startlinje och invänta grönt ljus. Förarna punsch gaspedalen och zip ner en fjärdedels eller en åttondels mil rakt spår i en oskärpa för att se vem som kan nå mållinjen först. Men inte alla dra bilar är skapade lika. Det finns flera olika klasser av bilar dragracing, och vilken typ av bil gör en avsevärd skillnad i loppet. Top Fuel

Enligt National Hot Rod Association, eller NHRA hemsida, Top Fuel bilar är bland de snabbast accelererande maskiner i världen. Dessa 25-fot långa, tunna, raket-liknande bilar kan nå hastigheter på mer än 330 km /h på en kort kvarts mil avstånd. Det gör det möjligt för föraren att täcka avståndet i drygt 4 sekunder.

Top Fuel dragster vanligtvis får sin drivkraft från en 500-kubik-tums Hemi motorn. Bilarna körs på nitrometan bränsle --- och massor av det. En enda kvartal mil lopp kan förbruka upp till 15 liter bränsle.
Funny Car

rolig bil Klassificeringen är egentligen inte så roligt, men de är verkligen snabb. I själva verket har den roliga bilen dragster ungefär samma hastighet kapacitet som de bästa fuel-bilar. De har samma motor som ger kraft och kan fortfarande zooma in mer än 330 mph. Den roliga bilen i allmänhet kör kvartal mil i ca 4,7 sekunder, något långsammare än de bästa tider bränsle genomsnittet.

Den största skillnaden i den roliga bilen och andra populära dragsters bränsle är kroppen stil. Dessa bilar ser mer ut som en vanlig bil. De har en mycket kortare hjulbas än de bästa bränslemodeller och en kolfiber kropp som ser ut ungefär som en sportbil du kan se på gatorna --- med några större ändringar av kursen.

Pro Stock

Pro Stock dra bilen är nära besläktat med street-rättsliga hot rods sett på allmänna gator. Dessa bilar måste uppfylla specifika mätningar, inklusive en viktbegränsning på inte mindre än 2350 pounds. Pro Stock dra bilar har en dubbel förgasare och bränna en viss typ av bensin.

Dessa bilar är vanligtvis kallas "factory hot rods" på grund av sin likhet med sina kusiner produktionsmodell. Men dessa bilar pack 1300-plus hästkrafter och kan nå hastigheter på mer än 208 mph i kvartalet milen. Den genomsnittliga tiden för pro stock tävlingar är cirka 6,6 sekunder, enligt NHRA hemsida. Addera Super Street

Super Street dragracing är en typ av racing ibland finns på NHRA krets som har betydligt mer liberala regler och förordningar. Istället för specifika modeller, konstruktion och mått, det finns trösklar och flera olika motortyper kan användas.

Super Street dra bilar måste vara fylliga bilar som inte väger mindre än 2800 pounds med en åtta-cylindrig motor . De som tävlar en sexcylindrig motor måste begränsa totalvikten till 2.000 pounds medan fyrcylindriga bilar måste väga minst 1200 pounds. Motorn och uppställningar chassi är en smaksak för dessa typer av tävlingsbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93151.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.