Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Dodge Viper GTS Information

Inte många fordon föra en sådan uppsjö av känslor som Dodge Viper. Den långsträckta huven, super breda hjul, den morrande från 8,0 liters V-10 alla lägga till skönheten i denna en-av-a-kind muskel bil. Införandet av Dodge Viper GTS medfört en annan tid för detta mästerligt utformad fordon. Historia

först presenterades som en konceptbil på 1989 Detroit North American International Auto Show, med slanka linjer, opraktiska och snabbt tack vare den 8,0 liters V-10 motor, har Dodge Viper blivit en ikon i amerikanska muskel bilar internationellt. Dodge Viper GTS kom ut 1996, som ersätter den första generationen Dodge Viper RT/10. Sin omisskännliga linjer fortfarande göra den till en av de häftigaste bilar på vägarna idag.
Motor

Drivs av en 8,0 liters V-10 cylindrig motor som producerar 450 hästkrafter, den Dodge Viper GTS kunde lansera sig 0-60 mph på bara 3,7 sekunder. Det kunde få inkvartera-milen gjort i 12,2 sekunder vid 119.3mph.
Style

Dodge Viper GTS hade några nya tillskott från sin föregångare , Dodge Viper RT/10. En av de mest uppskattade var styras om avgassystemet till den bakre delen av fordonet. Den ursprungliga Dodge Viper RT/10 hade sitt avgassystem som kommer ut från sidan av fordonet, direkt i vägen för förarens och passagerarens inträde väg in i bilen. Komma in utan att bli bränd på en varm avgas blev en konstform för många original Dodge Viper ägare. Addera Safety

Tyvärr faller den Dodge Viper GTS i kategorin ingen krocktest. Om ett fordon inte uppfyller en viss produktionsnivå kriterier eller är för dyrt att utföra krocktester, är inget gjort. Däremot Dodge Viper GTS har alla standard säkerhetsutrustning skulle du förväntar dig på ett modernt fordon, såsom förare och passagerare krockkuddar tillsammans med självlåsande säkerhetsbälten.


flesta ägare av Dodge Viper GTS har exakt samma sak att säga om fordonet: i ett ord, FUN. Med en V-10 motor driver dig till baksidan av din plats och dånet av avgasljud som skulle göra ett lejon kuva, är Dodge Viper GTS verkligen en kul-att-drive bit av amerikanska muskel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93026.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.