Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man installerar ett Victor Jr insug på ett litet block Chevy

Edelbrock Victor Jr insugningsröret är en aluminium-gjutna komponenten specifikt utformade för att förbättra utförs vid höga motorvarvtal. Fördelaren använder en låg profil, vilket gör den särskilt attraktiv när fordonets lager huva måste behållas. Victor Jr är utformad för att bulten på antingen lager eller eftermarknaden cylinderhuvuden och därigenom undvika dyra motormodifieringar. Installera Victor Jr på en liten-blocket Chevy är därför en enkel uppgift. Saker du behöver
Wrench
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel
Packning skrapa
Packning sealer
insugningsröret packningar
Momentnyckel
Termostathus packning
Antifreeze
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren, ta sedan bort termostathuset från framsidan av insugningsröret. Den övre kylarslangen fäster vid termostathuset. Höljet hålls på plats med två skruvar. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel, lyft sedan höljet bort av grenröret med kylarslangen fäst vid huset och dra termostaten ur grenröret.
2

Ta bort de två skruvarna som håller fast distributören Cap till toppen av distributören med en Phillips skruvmejsel och lyft av locket på fördelaren. Ställ locket åt sidan i motorrummet för att slippa störa tändkablarna.
3

Vrid den stora skruven i mitten av vibrationsdämpare med en hylsnyckel tills metallspets utanför distributörens rotor poäng till klockan 7 när de ses från framsidan av motorn.
4

Ta distributörens nedhållande bult med en skiftnyckel, dra sedan distributören av motorn. Den nedhållande bolt ligger på passagerarsidan av distributören, där basen av distributören möter upp i insugningsröret. Ta insugningsröret s 12 fästbultar med en skiftnyckel
5

, lyft sedan samlingsröret av av den övre delen av motorblocket. Det finns sex bultarna på vardera sidan av grenröret.
6

Rengör insugningsröret s passande ytor med en packning skrapa. Det kommer sannolikt att vara gammal packningsmaterial på båda topplocken och vid båda ändar av motorn. Detta material måste bort från motorn för att säkerställa att de nya grenröret packningar tätar ordentligt.
7

Applicera packningen sealer till båda sidor av alla fyra nya packningar insugningsröret, sedan lägre varje packning på plats mot motorn. Kontrollera att bulthålen i packningarna matcha upp med bulthålen på topplocken.
8

Sänk Victor Jr insugningsröret på packningarna långsamt, noga med att inte oavsiktligt flytta placeringen av packningarna.
9

Installera och dra åt varje insugningsröret s 12 fästbultarna till 25 ft. /lbs. vridmoment med en momentnyckel. Dra åt varje bult i små steg för att se till att de många platserna mot packningarna jämnt. Använd inte inställningen fabriken vridmoment för att dra åt dessa bultar. Beståndet grenrör var göra av gjutjärn, och Victor Jr är tillverkad av gjuten aluminium. Fabriken åtdragningsmoment kan skada mjukare aluminium.
10

Sänk distributören halvvägs in i baksidan av grenröret, sedan vrida distributörens rotor tills metallen spetsen av rotorn står inför 7 o ' klocka läge när du står distributören från fordonets front. Sänk distributören resten av vägen in i motorn, dra åt distributörens nedhållande bult med en skiftnyckel.
11

Placera distributören locket på toppen av distributören, dra åt locket två skruvarna med en Phillips skruvmejsel.
12

Sätt termostaten i insugningsröret. Applicera packningen tätningsmedel till en ny termostathuset packning, sedan placera packningen över termostaten. Skruva fast termostaten spolning till grenröret med en skiftnyckel.
13

Fyll kylaren med frostskyddsmedel och destillerat vatten i en 50/50 förhållande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93017.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.