Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevy Small Block 400 Information

Chevrolet 400ci motor - producerad från 1970 till 1980 - var en utökad förskjutning version av Chevrolet tidigare "små block" motorer. Ursprungligen tänkt som en motor alternativ för stora bilar och lätta lastbilar, var det utvecklades med samma yttermått som tidigare små block motorer. Borrning /slag

att få förskjutningen, ett slag på 3,75 inches och en cylinderborrning av 4.125 inches användes. Detta skall jämföras med 3,48-tums slaglängd och 4-tums borrning används på Chevy 350ci motor, som också var i produktionen vid den tidpunkten. Den 400 motorn används också en något kortare vevstake.
Likheter

I linje med GM: s mönster av utbytbara motordelar, många delar på 400 delade samma grundkonstruktion eftersom de mindre motorerna. Detta höll gjutning och tillverkningskostnader jämförelsevis låga.
Vevaxel Skillnader

Liksom 454ci big block motor (även infördes 1970), är den 400ci motorn längre slaglängd krävs GM ingenjörer för att hålla vevaxeln motvikter liten. Som ett resultat används motorn externt balanserade dämpare och flexplates.
Cylinderblock Skillnader

På grund av 1/8 tum större innerdiameter, en modifierad blocket utformade. Trots yttermåtten var identiska, var de större cylindrarna "siamesed," vilket innebar att det fanns inget vatten kylkanaler mellan dem. Medan aldrig tänkt
Uteffekt

för hög effekt applikationer, fann 400 motor favör i racing applikationer på grund av sin stora cylindervolym lätta vikt och kompakta storlek. I modifierad form, var denna motor som kan utgångarna betydligt större än 500 hk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92998.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.