Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Mopar Motorspecifikationer

Mopar är delar tillverkning departementet Chrysler, och dess namn är en förkortning för "motordelar." Även Mopar har funnits i nästan ett sekel, för de flesta bil entusiaster, är Mopar synonymt med "Muscle Car." Trots de många små-förskjutning fyrcylindriga och sexcylindriga motorer byggda av Chrysler, är sammanslutningen oftast gjorda med Mopar s V-8 motorer och deras big block Hemi V-8s i synnerhet. Hemis

Allt annat lika, är en hemisfäriskt formad förbränningskammare kan göra mer makt än andra konstruktioner, såsom semi-kupoler och Flatheads. Hemisfäriska förbränningsrum, eller "Hemis," har varit ett kännetecken för Chrysler /Mopar sedan långt innan muskel bil vurm, uppträder så tidigt som 1952 i den 160-hästkrafter Desoto Firedome. Amerika hade en aptit för kraftfulla V-8 motorer, och Hemi hjälpte till att bygga makt. Som ett resultat, skulle dessa tidiga blygsamma hemi huvuden utvecklas till några av de mest kända muskel bil och dragracing motorer som någonsin gjorts.
Big Blocks

Billig gas och någonsin ökande önskan om hästkrafter hånade de tre stora biltillverkarna i allt större V-8 motorer. I glansdagar muskel bil vurm, dragracing och stock car (NASCAR) racing växte deras popularitet ytterligare. Bland Chryslers big-block motorer var 426 och 440 kubiktum big block Hemis som Mopar är så berömd. Dessa motorer byggdes i många utföranden och i olika stadier av låten. Till skillnad från andra Mopar motorer och även andra Mopar Hemis, de 426s och 440s skapade siffror hästkrafter och över 300 i fabriken trim, och vissa översteg 400 hästkrafter utan några ändringar. Dessa kraftverk visade upp i nu samlarobjekt muskelbilar, såsom Barracuda, Road Runner, och Super Bee.
Andra Mopar Engines

Chrysler har byggt en mängd andra motorer som inte har uppnått den noteriety av big block Hemis. Det finns decennier av olika konfigurationer, från fyrcylindriga ekonomi motorer dieselmotorer lastbil. För en ofullständig lista över Mopar Motorspecifikationer, se Resurser 1 och 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93427.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.