Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Förteckning över Supercharged Stock Cars

Även turboladdning har alla men tagit över som den lämpligaste metoden för fyllning luft i en motor, det finns ett fåtal yttersta höger fortfarande beroende av brådskan och omedelbar vridmoment superchargers. Lyckligtvis, vissa av dessa yttersta högern arbete på GM och fabriken företag tuning som SVT och AMG, och några av dem lyckades stoppa mekaniska breathers på de bästa motorerna som någonsin producerats. Chevrolet Cobalt SS

Även den kompressormatade SS har fått ge vika för en turboladdad version, kvarstår den ursprungliga motorn en legend i sin egen tid. Cobalt SS är i huvudsak en vanlig Cobalt ekonomi bil med en kompressor och en del fjädring tuning. Denna 205 hästkrafter wild-barnet var en direkt utmaning till Chrysler Neon SRT-4, och upprätthåller en stark kultstatus. En av de Supercharged Cobalt starkaste säljargument var sin fabrik uppgradera paket, som kunde köpas och installeras på ett återförsäljaravtal utan att garantin upphävs. GM: s Steg 3 fabriken prestanda paketet höjde Cobalt uteffekt till en Mitsubishi Evo-rivaling 260 hästkrafter, men gjorde inte mycket för att hjälpa denna front-drive bilens massiva vridmoment-steer eller dragkraft begränsningar.
Cadillac CTS-V

rätta anses av många vara GM: s "fyradörrars Corvette," Cadillac CTS-V delar ett antal komponenter med Chevy flaggskepp sportbil. Inte med att bara behålla den första generationen CTS-V bas Corvette motor, beslöt GM att upp Cadillacs ante genom att använda top-of-the-line, överladdade, 556 hk motor från ZR1 Corvette varianten.

Källor insidan GM har bekräftat att nästa iteration av CTS-V kommer att använda den länge ryktas Corvette "Blue Devil s" 600 hästkrafter 6.2L V8. Lägg i en uppsättning av självjusterande "magnetreologisk" chocker och tysk-fjädring, och den Supercharged CTS-V är varje bit en utmanare.
Shelby GT500

Tekniskt sett är Shelby GT500 inte ett lager bil. Eller är det? Detta djur togs av monteringsbandet och överlämnas direkt till Fords interna tunern SVT för GT 500 behandling, och avstämd med hjälp av Shelby Enterprises. Sedan SVT: s huvudägare är Ford, kan man säga att bilen är fortfarande fabriken, men alla i vet är medvetna om att SVT är en egen enhet och fungerar i stort sett utanför ramarna för Ford.

GT500 är i huvudsak en överladdade (500 hästkrafter) Mustang GT med några ränder, ett par huva skopor och lite suspension tweaking. Car and Driver hittat den ursprungliga GT500 var lite näsa tung och hanteras dåligt, ett problem som till stor del upp i senare utvecklingar av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92996.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.