Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Som ritade Pontiac GTO?

Ingen person kan göra anspråk på utformningen av Pontiac GTO, USA: s första riktiga högpresterande muskelbil, men begreppet fyllning en 389-kubik-tums V-8 motor i den befintliga Pontiac Tempest ursprung med maskinchefen John DeLorean, senare känd för sin DeLorean sportbil, och andra ingenjörer Jim Wangers, Russell Gee och Bill Collins. Historia

General Motors ledning för 1964 hade förbjudit sina divisioner från att delta i racing händelser genom att begränsa storleken på de mellanliggande bilar till en 330-kubik-tums motor, vilket var ett hårt slag eftersom försäljning och marknadsföring var bundet vid tidpunkten för prestation på tävlingsbanan. DeLorean och Wangers kringgick påbud genom att utveckla GTO endast som tillval paket för den nyligen omgjorda Tempest och LeMans.
Betydelse

DeLorean var först med konceptet att placera stora, högpresterande motorer i medelstora bilar, som lanserade den eran muskel bil.
Funktion

GTO var ett alternativ och inte en egen specifik marque , vilket i sin tur föranledde konkurrerande biltillverkare att introducera sina egna högpresterande paket för sina standardmodeller.
Typer

1964-74 GTO var tillgängliga endast på Tempest eller LeMans, med 1968 modellerna som kurviga fastbacks som var kortare och lägre än tidigare modeller, men också tyngre.
Funktioner

DeLorean erbjöd köpare olika paket, såsom den 389-kubik-tums motor för coupe eller cabriolet med dubbla avgasrör, Hurst shifter och kromade kåpor ventil. Addera Identification

Standard Tempest och LeMans-modeller varit tillgänglig men GTO stamtavla är alltid noteras med "GTO" badging på Pontiac berömda delade grillen, och sidopaneler och bakre däck. Efter hans framgång med
Fun Fact

GTO och innan utforma sin gull-wing sportbil, utvecklade DeLorean Pontiac Firebird, som utklassade i prestanda sin syster bil, Chevrolet Camaro, hela 1970-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92958.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.