Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Dodge Laddare

Dodge Charger gick högpresterande bil boom av mitten och slutet av 1960-talet och så småningom blev en av de mest populära muskel bilar på den amerikanska marknaden. Dess initiala kantighet raka fastback styling var daterad nästan från start, men det ansågs en smalare och elakare maskin än sina motsvarigheter, Ford Mustang och Plymouth Barracuda. Historia

Sex generationer Laddare producerades under 1966-1987. År 2006 fanns det en fyrdörrars retro version. Medan laddaren var ett självklart val av General Motors för att tävla mot Ford Mustang, var det påtryckningar från Dodge återförsäljare att ha sin egen version av GM: s Plymouth Barracuda som föranledde dess införande. Addera Function

Fordonet erbjuds hög prestanda och en sportig look i en medelstor bil, till skillnad från de traditionella två-dörrars familjebilar.
Typer

"Scat Pack" paket prydde Charger R /T med humla ränder i rött, svart eller vita färger och var utrustad med en 440 Magnum eller 426 Hemi motorn.

Egenskaper

Förutom grillen, som gömde strålkastarna när de inte används, presenterade Charger fyra skålade säten och en konsol som sträcker sig från den främre till den bakre passagerarutrymmet.

Identifiering

2006 modellerna och därefter har gjort sig av med två-dörrars versioner för att rymma familjer genom att erbjuda endast en fyrdörrars modell.
Storlek

Mer än någon annan muskel bil, var laddaren är känd för sina stora motorer med 375-hästkrafter, 4-FAT förgasare 440 Magnum, den 318 - och 383-kubik-tums V-8s , och 426 Street Hemi.
Fun Fact

1969 Dodge Charger, General Lee, var med på tv-show "Dukes of Hazzard."
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92957.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.