Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man lägger in en Big Block i en 63 Nova

Chevy Nova i början av 1960 är den typ av bil som ger en grund för alla typer av restaurering. Det kan vara street rod, ett lager klassiker, en friktionsracer eller cirkel spår demon. Denna mångsidighet gör Nova en mycket eftertraktad projekt för entusiaster av varje rand. 1963 Nova, i synnerhet, erbjuder ett stort utbud av möjligheter. Det enda det inte lätt låter, men är en big block motor. Den lilla ram i 1963 Nova kräver en hög nivå av tillverkning för installation av en big block Chevy. Saker du behöver
Effekt Motor bricka
hissa
Motorfästen för en big block Chevy motor
Frame fästen för big block Chevy motor
MIG-svetsning kit
Grinder verktyg med skärande bearbetning hjul eller plasma cutter
Elektrisk fläkt
Heavy duty front clip kit med tyngre fjädrar och stötdämpare
Måttband
Momentnyckel
5/8-tums socket w /ratchet

Visa fler instruktioner
förbereda Nova motorrum
1

Använd en makt bricka och rensa ut hela motorrummet. Skrubba bort kol uppbyggnad, särskilt där ramen fästen finns.
2

Ta bort befintlig ram fästen och kasta dem. Stuva all kabeldragning och gasreglage koppling ur vägen, företrädesvis på och längs brandväggen. Addera 3

Mät där ramen fästen måste vara för att passa det stora blocket. Detta kommer att variera med typen av big block som installeras. Generellt, för en 427, måste de vara många fler inches bort från där beståndet ram monterar en gång var.
4

Weld i den nya ramen fästen för big block.


Uppgradera upphävandet
5

Installera den nya, tunga eftermarknaden clip front enligt tillverkarens anvisningar. Varje främre clips kit kommer att skilja sig med att göra. Du kanske måste skära i fender brunnar för att rymma det nya klippet fronten. Detta kommer att kräva tillverkning av paneler plåt över de områden som måste skäras.
6

Installera de nya, tunga stötar framvagn och fjädrar.
7

Vrid ratten hela vägen till varje sida för att säkerställa att den främre klippet har tillräckligt spelrum för rattstången.
installerar The Big Block Chevy
8

Fäst motorfästen till big block Chevy med motorfästet bultar. Dra dem till specifikationer från tillverkaren av motorfästen.
9

Montera motorn på motorn hissa och position över motorrummet på Nova. Styr försiktigt motorn och rada upp motorfästen till ramen fästen.
10

Bolt motorn monteras på ramens fästen. Fäst bellhousing för överföring till baksidan av motorblocket, montera sedan överföring till bellhousing.
11

Fäst drivaxeln och se till att drivlinan är uppradade ordentligt.

12

ansluta alla kablar, slangar, rubriker avgaser och förbereda motorn för antändning. Fyll kylaren med kylvätska, koppla in batteriet och andra tillbehör såsom generatorn, vattenpump, servostyrning pump och oljepump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93459.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.