Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur hamn & polera en Chevy Small Block

Även den högpresterande fordon uppgradering marknaden vänder allt till bolt-on, hands-off publiken, de flesta av de viktiga prestandavinster fortfarande skall uppnås genom egen kvarn arbete motorkomponenter. Ett av de mest effektiva sättet att uppnå högre prestanda är genom port-matchning och polering av löpare kanaler på topplocken till intaget portarna på motorblocket. Processen för ett litet kvarter Chevy är enkelt men kräver en hög nivå av skicklighet med specialanpassade bearbetning av komponenter. Du kommer att behöva inledas med cylindern drar iväg av motorn. Saker du behöver
Electric handslipmaskin med full uppsättning av tillbehör
Dremel Tool Review Exacto kniv
Visa fler instruktioner
1

Placera en av cylindern huvuden på en ren arbetsyta, med utflödet kanaler vänd mot dig. Rengör huvudet noggrant med lösningsmedel och torka rent med en trasa.
2

Sätt ett avsmalnande slipning bit in i handen kvarnen. Grind längs omkretsen av den första utloppsöppningen. Därefter av ca 1/32 av en tum av material. Flytta djupare in i varje hamn, stegvis gå så långt du kan, utjämning och utjämning av var och en. Upprepa detta för varje utflöde port på båda topplocken.
3

Infoga en finpolering bit in i Dremel-verktyg och rengör varje utflöde port på varje cylinderhuvud. Ta bort de grova kanterna och grov textur av kanalerna.
4

Slipa inflödet portarna på Chevy blocket, ta samma 1/32 av en tum av material från varje port. Försök att matcha bearbetningen mellan utflödet hamnar och hamnar inflöde, eftersom detta är nyckeln till att uppnå högre prestanda.
5

Rengör varje inflöde port på blocket med Dremel-verktyg.

6

Trimma portarna på båda packningar insugningsröret till den ökade storleken på både inflöde och utflöde hamnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92605.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.