Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur Carburate en LT1

LT-1 motorn är GM: s andra generationens 350 small block. Det kom i en mängd olika fordon under mitten av 1990-talet, från Corvetter och Camaros till Buick Roadmasters och Chevy Caprices. Den erbjuder samma grundläggande dimensioner som den första generationens 350 men erbjuder effektivitetsförbättringar med omvänt flöde kylning och en tvåsiffrig kompressionsförhållande. Eftermontering en LT-1 med en förgasare kräver mekanisk aptitude och en professionell uppsättning verktyg. Oavsett om du vill lägga till prestanda till din klassiska muskel bil eller helt enkelt eliminera förvirringen av en färddator, är en god investering att lägga en förgasare till din LT-1. Saker du behöver
Ratchet set mutterdragare
Torque Tång skiftnyckel
Packning skrapa
Shop trasor
Lösningsmedel
Four-FAT förgasare
carbureted insugningsrör
Konventionell distributör Review, komplett intag packning set
Antifreeze
Maskeringstejp
Pen
Stor dräneringskärlet
Bränsletrycksregulator
Visa fler instruktioner

1

helt ren motorn. Spray avfettningsmedel i alla vinklar och vrår, slang av den och låt den torka helt.
2

Tappa ur kylvätskan i den stora tråget genom att öppna avloppet i botten av radiatorn. Om avloppet sitter fast, kan du koppla bort den nedre kylarslangen.
3

Ta bort alla slangar och sladdar anslutna till insugningsröret och spjällhuset. Label allting klart med maskeringstejp och en penna. Ta bort tändkablarna från distributören.
4

Ta bort alla bultar insugningsröret. Förvara dem i ordning så gott du kan på en ren yta. Lyft insugningsröret av motorn och ställ den åt sidan.
5

Rengör alla packnings ytor med packningen skrapan och lösningsmedel. Montera packningarna. Sänk försiktigt ned den nya insugningsröret på motorn. Försiktigt trär intag bultar och vridmoment till specifikationen med momentnyckel.
6

Installera fyra-FAT förgasare ovanpå insugningsröret och vridmoment på bultar till specifikationen. Återanslut alla tillämpliga slangar och sladdar. Montera regulatorn bränsletryck och säkra alla bränsleledningar. Ställ bränsletrycket i enlighet med förgasaren specifikationer. Kontrollera gasvajern för korrekt funktion.
7

Bring cylinder nummer till övre dödpunkt. Installera den konventionella distributören genom det bakre hålet i insugningsröret i position för att skjuta det antal en cylinder. Dra hold-down bolt men låt den ligga löst. Fyll på kylaren med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten.
8

Anslut tändkablarna i rätt tändföljd. Ställ in tidtagningen i enlighet med tillverkarens anvisningar med hjälp av stroboskop. Vissa experiment kan krävas beroende på oktan för det bränsle du använder och hur bilen kommer att drivas. Dra hold-down bolt.
9

Starta motorn och kontrollera kylvätska och bensin läcker. Re-moment insugningsröret och bultar förgasaren efter att ha kört motorn till driftstemperatur och låta den svalna helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92618.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.