Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en 350 Drag Motor

Även om de flesta V-8 motorer används för att driva bilar ner en dra remsan är stora block, det ofta förbisett faktum är att små block gör stora kraftverk för dragracing samt. Med den höga mängden av vridmoment och exceptionella gasrespons, kan det lilla blocket 350 Chevy omvandlas till en högpresterande dra motor. Monteringen är enkel, men du kommer att behöva flera speciella verktyg och en ren arbetsyta. Börja med en kort block inställd på övre dödpunkt som har varma tankas och magnafluxed, med smidda kolvar och vevaxel som redan installerats av en verkstad. Saker du behöver
Set av standard mått uttag w /Ratchet och förlängningar
momentnyckel
packningssats
Aluminium insugningsröret
aluminium topplock, bearbetas och sitter med höglyftande ventil tåg
Låg mittlinjen kamaxel w /solida lyftare
Timing gear satt
Visa fler instruktioner
1

Ansök kamaxel glidmedel (medföljer cam) till varje lob och tidning kamaxeln. Sätt kammen i det översta hålet på framsidan av 350, vrida axeln medurs samtidigt som du trycker in Kamaxeln kommer sits sig till baksidan distributören timing redskap i blocket. Lube var och en av de 16 fasta lyftar, och installera varje ett i uttagen längs toppen av blocket. Kamaxeln bör innehålla en centrumlinje profil av 105 till 109 grader av separation.
2

Thread nya bultar i blocket på framsidan av varje cylinder däck. Placera en topplockspackning på blocket, skjuta varje man genom huvudet bultar. Skjut varje cylinderhuvud på plats. Använd topplock med små brännkammare för att öka kraften i gnistan. För en 350, kommer 60-64cc förbränningsrum fungerar, men inget större. Vridmoment topplock till specifikationerna, är som regel 90 ft lbs. Vissa ventilkåporna tillverkare kräver olika vridmoment specs, dock, så konsultera monteringsanvisning. Sätt i skjutstängerna från kamaxeln satsen genom topplocken tills de sittplats med solida lyftare. Bolt varje ventil locket på varje cylinderhuvud. Placera insugningsröret packningar ovanpå inflödet hamnar varje huvud.
3

Cap utanför den mekaniska bränslepumpen kortplats på framsidan till höger på blocket, som du kommer att vilja använda en elektrisk bränsle leveranssystem. Två bultar, en packning och en metallplatta räcker.
4

Montera den nedre ringen av timing gear inställd på slutet av vevaxeln på framsidan av blocket. Se till att prick på ringen pekar på klockan 12. Skruva fast övre timing gear på framsidan av kamaxeln, se till att pricken pekar på klockan 6. De två punkterna bör vara helt i linje med motorn på övre dödpunkten. Placera twin-växelenheten mellan de övre och nedre kugghjulen, och skruva den på plats. Placera transmissionskåpan till framsidan av motorn.
5

Bolt i en lätt, aluminium enda plan insugningsröret som kan strömma luft och bränsle in i huvudena effektivt. För applikationer dragracing, kommer två plan grenrör flöda inte tillräckligt bra. Fäst varje bult längs omkretsen av fördelaren. Dra till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92607.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.