Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man Hot Rod 6-cylindrig Chevrolet Motorer

Muskeln-bilen eran inspirerar bilder av mäktiga, unika V-8s driver snygga bilar på vägen med en throaty klagar. Men, kom många klassiska bilar med inline-sex-cylindriga motorer också. Medan Chevy inline-sex modeller presenterade mycket mindre vridmoment och hästkrafter bort av utställningslokalen golvet, det finns ett antal metoder som finns för att öka prestanda och "hot rod" motorn, för att dra så mycket makt som möjligt från alla sex cylindrar. Saker du behöver
Aluminum två-eller fyra-FAT förgasare
Timing växelsystem
Aluminum insugningsröret
Aluminium topplock
Custom-marken kamaxel
Elektronisk tändsystem

Visa fler instruktioner
1

Byt gjutjärn topplock och insugningsrör med aluminium motsvarigheter. Det är viktigt att sprida vikt, samt öka prestanda, för att få en rak sexcylindrig fungera på topp kapacitet.
2

Byt gjutjärn grenrör med ett avgassystem header. Det finns många eftermarknaden tillverkare som producerar inline-sex singel-avgassystem rubriker. Detta ökar den hastighet med vilken avgaserna utvisas från cylinderhuvudet, vilket möjliggör framkallande system för att öka hastigheten för intag av både luft och bränsle.
3

Installera en anpassad-marken kamaxel med högre insug och avgas-lift specifikationer varaktighet att maximera mängden luft, bränsle och avgaser som inline sex kan röra sig.
4

Byt ut punkter eller HEI tändsystem med en elektroniskt styrd tändningssystem att stabilisera timing och avgivning av gnistan till varje cylinder.
5

Installera en högre flöde förgasare på aluminium insugningsröret för att öka flödet av luft och bränsle i motorn. Installera inte en förgasare som skjuter för mycket luft och bränsle, men. Generellt en förgasare som skjuter 500-650 CFM är mer än tillräckligt för sex cylindrar att hantera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92597.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.