Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hot Rods av 1950-talet

Under 1950 var den gyllene åldern av hot rods. Den muskel bil eran i slutet av 1960-talet dödade nästan upp den varma stången tills baby boomers som såg sina fäder och äldre bröder skräddarsy prewar Ford kupéer kom tillbaka hot rod under 1970 och 1980. 1950 hot rod gav också upphov till auto anpassning och eftermarknad prestanda motor industrin. Bakgrund

hot rod kan spåra sin historia till slutet av andra världskriget. Återvänder militärer med kontanter i sina fickor och rastlöshet köpte begagnade bilar att tävla de torra lakebeds hela södra Kalifornien. Ägare avskalad dessa bilar till baren väsentligheter, trots de begränsningar av tekniken i slutet av 1940 och början av 1950-talet inte ledde till omfattande motormodifieringar. Ägare gynnade kupéer för sina kompakta kroppar och tighta, korta axelavstånd. En tidig version, och kanske den första riktiga hot rod, var en 1925 Buick anpassas av George Barris, som senare tjänade krediter som far till den anpassade bilindustrin. Barris följde med att skräddarsy en 1929 Ford Model A. Addera DeuceCoupe

Kanske ingen annan bil var en mer lämplig ikon för 1950 hot rod än 1932 Ford Coupe. Ford införde 1932 tre-och fem-fönster coupe utrustad med en platt-head V-8 motor. Genom 1946, var det platt-head V-8 genererar 100 hästkrafter, en hälsosam effekt för tiden. Customizers kan öka utsignalen från den tidigare platt huvud V-8s med en större förgasare, rubriker och olika avgassystem. Kraften under huven kompletteras rakish styling av 1932-1936 Ford kupéer. Den kupéer var mogen för anpassning. Ägare, tog dock en praktisk inställning till anpassning. De bort fendrar, huv, stötfångare och även vindrutan som vikt-besparande åtgärder för att göra dem konkurrenskraftiga under kappsegling. Customizers installerade också stora bakhjul för att höja den bakre växeln att hjälpa bilen att nå högre hastigheter och hålls standarddäck i fronten för att sänka nosen för att minska luftmotståndet.
Efterkrigstiden Image

Som hot rod rörelsen växte, så gjorde sin image som en vårdslös och farlig sport. Prewar och tidiga efterkrigstiden bilar var inte säkert att börja med, och i händerna på en tonåring, skrämda föräldrar till något slut. The National Hot Rod Association bildades 1951 för att fastställa säkerhetsnormer och racing föreskrifter om godkända spår att legitimera hobby. Det hjälpte inte, emellertid, att skådespelaren James Dean körde en anpassad Mercury 1949 över en klippa i 1955 filmen "Rebel Without a Cause", eller att han dog i en trafikolycka en månad innan filmen släpptes. Men historien om tonåring uppror och snabba bilar haft en djupgående inverkan på hot rod rörelsen.
Merc

Mercury 1949 sätter en ny standard i hot rods. Under huven var en 255-kubik-tums platt-head V-8 svingar 110 hästkrafter. Bilen satt på en 118-tums hjulbas och mätte en jättestor 206,8 inches lång. Den potentiella hot rod var betydligt längre än den gamla Ford Coupe med sin 106-tums hjulbas. Men mycket mer kan göras för att kroppen. Customizers sänkt brukar det bara några inches från trottoaren, hackad "A" och "B" pelare för att sänka taket, tog bort metallic, handtag rakat av dörren och anpassade färgen med lågor.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92611.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.