Auto singel vs tvåstegs målning

Enstegs färg och tvåstegs färg är de två huvudsakliga sätt bilar är målade. Tvåstegs måla jobb blev populär på 1980-talet, medan enstegs måla jobb har använts i åratal för klassiska bilar. Enstegsslungor

En enstegs lack appliceras i ett steg med alla de nödvändiga kemikalierna i färgen. Färgen är sedan kratsade ut. Detta är hur bilarna målades före uppkomsten av klarlacker på 1980-talet. Många klassiska bilar har denna typ av färg och ofta målas på detta sätt för att uppnå rätt utseende.
Fördelar

Enstegs målning är en enklare process än tvåstegs och därmed kostar mindre. Det är också snabbare att gälla. Inte hålla upp samt tvåstegs i direkt solljus
Downsides

Enstegs måla jobb och är bättre anpassade till visa bilar som garaged. De är dessutom oftast inte så blank och reflekterande som en tvåstegs lack.
Tvåstegsslunga

tvåstegs lack använder en grundfärg (över en primer) för färgen, som sedan täcks med en klarlack. När basen pälsen är skjuten, är det platt och blir blank när klarlacken appliceras.
Fördelar

tvåstegs måla jobb är mycket tålig och hård och stå upp bättre än enstaka steg till elementen. De kan pågå längre innan behöver en ommålning i vissa fall.
Downsides

tvåstegs måla jobb är dyrare än enstaka jobb steg färg. Med tiden, om den inte sköts ordentligt får klarlack spricka. Tvåstegs måla jobb kanske inte ser rätt ut på en vintage bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91723.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.