Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Cadillac Northstar motorproblem

The Northstar V-8 motor som produceras av General Motors initialt för Cadillac är en pålitlig, tekniskt avancerade motor som har varit i drift sedan 1992. Den Northstar, som GM ansåg sin signatur motor, drabbades tidigt problem. Oljeläckage och blåsta packningar huvud plågas tidiga modeller, men andra diverse skov irriterad ägare också. Ändå Northstar utvecklats till en av de mest respekterade motorer till en lyxig bil. Historia

Northstar debuterade på den olycksaliga Cadillac Allante, en tvåsitsig roadster som Cadillac hoppades skulle konkurrera head to head med sportbil line-up som kommer från Tyskland och Japan. Den Allante var en episk misslyckande, men Northstar överlevde i nästan 20 år tills GM meddelade att det var pensioneras den ärevördiga motor under 2010. De flesta Northstar versioner förskjuten 4,6 liter och kan generera upp till 300 hästkrafter. En 4,4-liters version producerad 2006-2009 genererat upp till 469 hästkrafter i Cadillac XLR-V och STS-V. En fyra-litersversion några Oldsmobiles, enligt Autotropolis.com och Allanteatlanta.com.
Temperamental

Just på grund av Northstar var en högpresterande motor, i många sätt betedde sig som en ömtålig blomma. Det var en motor likt högpresterande Mercedes-Benz S-klass och italienska-made motorer roadster. Det kan vara temperamentsfull med särskilda behov. Northstar presenterade en pressgjuten aluminium blocket. Den nedre änden gördel bisected botten av motorn längs mitten av de vevaxellagren. Det fanns inga Ramlageröverfallen finns på andra motorer. Dock var motorn benägna att oljeläckage eftersom aluminium var porös. GM under 2000 utvecklat en ny process som "pressas" den nedre vevhuset gjutning för att minska läckage.
Normal är relativ

Under 1990-talet, den Northstar V -8 hade fyra huvudsakliga problem: topplockspackning misslyckande, oljeläckage, höga olje-användning och oljeeldning. Cadillac entusiaster avfärdas generellt hög oljeanvändning som ett problem, notera att det inte är ovanligt att högpresterande motorer att använda en stor mängd olja. GM noterade att en liter olja per 1.000 miles var inte ovanligt eftersom 32-ventil rör måste vara tillräckligt smorda. Vad är inte normalt var uppbyggnaden av kol i ringarna som också ledde till hög oljeanvändning. En GM-tillverkade rengöringssats oftast löst problemet.
A Fine Mess

vanligt bland de 1996 och 1999 Northstar V-8s var oljeläckage ursprung baktill huvud vev tätningen. En del av problemet beror på att aluminium blocket men också placeringen av oljetätningen i blocket. GM löste problemet genom att utveckla en bakre huvud olja sigill som pressas in i blocket. Det kan bara tas bort och ersättas av en speciell GM serviceverktyg.
Hot knappen frågor

topplockspackning problem även plågat Northstar. Burning olja och den resulterande uppbyggnaden av skräp i motorn orsakade att den överhettas och blåsa en packning. I andra fall kan cheferna har genomgått service eller bytts och sedan återinstalleras med en ny topplockspackning med de ursprungliga bultarna. Trådarna i det ursprungliga huvudet bultar försvagades efter avlägsnande och inte längre säkrad huvudet och packningen korrekt. Nya bultar krävdes. Byte av huvudet bultar ur sekvensen och vid fel åtdragningsmoment kan också leda till en blåst topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91234.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.