Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Den snabbaste Stick Shift Acuras

Acura är ett premiummärke som lanserades av japanska biltillverkaren Honda 1986. Den exklusiva linje av fordon är inriktad på en mer välmående konsument, som erbjuder högre prestanda och lyx. En annan stor försäljningsargument är att nästan alla av Acura s modeller är tillverkade i dess ursprungliga Japan, medan Honda fordon tillverkas på flera nordamerikanska platser. Strax efter lanseringen, trädde Acura snabbt sportbil marknaden genom att erbjuda flera högpresterande fordon utrustade med sitt varumärke Vtec-system. Legend

Acura Legend var en mid-size fullt utrustat sedan och coupé först tillverkades 1986. Den andra generationens modell lockade snabbt uppmärksamhet från auto entusiaster på grund av dess aggressiva styling och tillgänglig sexväxlad växellåda. Den översta nivån GS trim ingår också en kraftfull 230HP motor, förse det kommer klassledande prestanda och acceleration.
Integra GS-R

GS-R var en "hoppade upp" version av basen Integra modell som säljs i stora mängder för Acura. Bygga på den standard som plattform, tillade GS-R större hjul, styvare fjädring och en Vtec motoranläggning. Med 170hp och ett nära förhållande 5-växlad manuell växellåda, den lätta GS-R var en utmärkt artist både på väg och bana.
Integra Type-R
< p> Det var den mest fokuserade Integra någonsin producerats, och den har en kultstatus i dag. Acura tog GS-R-konceptet ytterligare för att skapa den ultimata Integra. Motor kapacitet kvar på 1,8 liter, men var Acura kunna pressa ännu mer kraft ur den lilla motorn, som nu nådde en topp på 195hp. Kombinerat med race-fjädring och bromsar, var R mycket formidabla på väg kretsar, och hade en noll-till-60mph tid på drygt sex sekunder. Lägga till sitt överklagande, förblev Type-R produktionsvolymer låg, vilket gör det mycket sällsynt. Goda exempel som används hämta fortfarande en premie. Addera NSX

Designad för att vara en pålitlig, vardaglig exotisk sportbil, vände NSX bilismen världen upp och ner när det var första utsläppt i 1990. Den styva struktur och förstklassig byggkvalitet satt en ny standard för sportbilar, och hjälpte Acura med sin lyx-sport varumärke. Senare upplagor kom med en 3.2L V-6 motor fabriks-effekt på 290hk, även om många tuners trodde Acura underskattade dess makt siffror, eftersom flera provkörningar kunde uppnå hög 12-sekunders kvartal mil gånger.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91182.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.