Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur du hittar den Casting Nummer på en Ford 302

Den 302 V8 hade en lång historia med Ford Motor Co infördes 1968 som en ersättning för 289-kubik-tums V8 som bas V8-motor i Fords och Mercurys, den 302-kubik-tums V8 kvar i produktion till 1995. Den ersattes 1996 av Fords 4,6-liters modulära V8. Ett gjutning antal stämplades i motorblocket för varje 302, och innehöll uppgifter om tillverkningsår, vilken typ av fordon där delen ursprungligen installerades, kom ett artikelnummer och Division Engineering eller fabriken delen från. Veta gjutning numret kan hjälpa dig att identifiera om det är original eller rätt motor för din bil. Saker du behöver
2 bil ramper Sida 2 stoppklossar
Wrench set
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen på en uppsättning av bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Blockera bakhjulen.
2

krypa under fordonets front och lokalisera startmotor, som är på passagerarsidan av motorblocket.
3 < p> Ta bort muttern som håller startapparaten kabeln på plats med en skiftnyckel. Lyft kabeln bort av monteringsniten och skjut den åt sidan.
4

Ta bort fästbultarna som fäster startmotorn till bell huset med en hylsa och spärrnyckel. Tag i starter och arbetar den mot fordonets främre del tills den går fri från balanshjulkåpan. Placera startmotorn åt sidan.
5

Lokalisera motornummer blocket gjutning avslöjade efter avlägsnande av startmotorn.
6

Placera startmotorn tillbaka i position på bell bostäder och linje upp monteringshålen. Kontrollera att monteringsytan på startmotorn är jäms med monteringsytan på bell bostäder.
7

Byt start fästskruvar och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Skjut startkabeln tillbaka på sin monteringsniten på startmotorn. Dra åt låsmuttern med en skiftnyckel. Ta bort stoppklossar och försiktigt tillbaka bilen bort av ramper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91315.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.