Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

1940 Jeepar

1940 Jeep militära bilens namn härstammar från den amerikanska arméns löptid General Purpose, eller GP, för att identifiera utrustning. G.P. blev snart "Jeep." Framväxten av Jeep, med dess grundläggande styling oförändrat i 70 år, var väldigt mycket en evolutionär process och begränsad till tillverkare American Bantam Car Company, Willys och Ford Motor Company. Det är Willys versionen som står som den ikoniska världskriget fordon och mall för framtida jeepar. Bantam Jeepar

Pennsylvania-baserade Bantam var aldrig kunna massproducera Jeepar för den amerikanska regeringen under andra världskriget, men bolaget har företett den första Jeep som tjänat som grund för Willys och Ford modeller. Den första riktiga Jeep var Bantam Pilot BRC-60 som produceras i 1940. Endast 70 tillverkades och användes främst som demonstrationsbilar. År 1941 producerade Bantam en inkarnation av BRC-60, numera helt enkelt heter BRC, som räknade omkring 2,605 enheter. Bantam placerade den på en stympad hjulbas för att ge superb hantering i tuff terräng.
Tidig Ford Jeeps

USA närmade krig, utvecklade Ford två tidiga versioner av Jeep. Ford Pygmy var Fords första försök att tillverka en spaning och kommando fordon. Den Pygmy är unrelated till Fords senare samarbete med Willys. Ford byggde endast en enhet i 1940. Det presenterade en 46-hästkrafter 119,5-kubik-tums fyra-cylindrig motor från Fordson Model N traktorns motor. En tre-växlad manuell växellåda levererade kraften till hjulen. Satsningen misslyckades på grund av den Pygmy s underpowered motor. År 1941 tillverkade Ford 4456 Ford GPs med de flesta levereras till England som en del av den amerikanska Lend-Lease-program.
Willys

genombrott i Jeep teknik och produktionen kom från Willys. Varken Bantam eller Ford Jeepar nådde US Army standard. Willys beslutat att förbättra på sina versioner genom att under 1941 MA Jeep. Det presenterade en stark fyrcylindrig motor och treväxlad manuell växling på rattstången som användes i Ford och Bantam versioner. Totalt levererade Willys 1,553 enheter med de flesta går till Ryssland under Lend-Lease-program. Willys omedelbart följt med MB "Slate Grill" version, som presenterade ett svetsat galler stål radiator. Willys producerade 25.808 av dessa enheter. Addera Willys MB

kulmen på Willys MA och MB "Slate galler" var MB-modellen, där biltillverkaren producerade 335.531 enheter från slutet av 1941 till 1945. Den MB blev symbolen av andra världskriget-eran militärtjänst. Den 2337-lb. Jeep var 132,25 inches lång, 62 inches bred och 52 inches tall (med duken uppifrån och ned) på en 80-tums hjulbas. Ramen rensas marken med 8,75 inches. En 54-hästkrafter 134,2-kubik-tums fyrcylindriga motorn levererade makten genom en Warner T-84J tre-växlad manuell växellåda. År 1944 startade Willys tillverka den civila Jeep (CJ) version av de militära MB modellerna.
Ford GPW

Willys underleverantörer dess MB Jeep till Ford eftersom Willys hade begränsad förmåga att producera jeep i stort antal. Ford byggde MB genom ett licensavtal och döpte Jeep på GPW. Den var identisk med den Willys MB utom för "Ford" badging på bakluckan. Sammanlagt tillverkade Ford 281.578 GPWS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91281.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.