Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man lägger olja i MGB chockar

MGB är en kompakt brittisk sportbil som byggdes först 1962 och senast erbjuds i 1980. Det anses nu vara ett samlarobjekt. De flesta MGB modeller beroende hydraulstötdämparna hävarmsbelastningar absorbenter för att dämpa fjädring och ger kontroll när bilen träffar ett gupp eller depression i vägen. Replacement hydrauliska stötdämpare är fortfarande tillgängliga från specialitet företag att tjänsteleverantörer MGB samlare. Men påfyllning dina befintliga chocker med olja är ofta tillräckligt för att återställa deras prestanda. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång tryck
Plast-headed hammare
Crowbar
Ratchet hylsnyckel Flighter Long 3/8-tums socket
7/8-inch socket
Philips-skruvmejsel
Basin eller Oljetråg
1 liter vanlig motorolja
1 liter 20W motorcykel eller hydraulisk lyft olja
liten tratt
Visa fler instruktioner

1

Ta bort en av de fyra stötdämpare genom att först separera tappen i slutet av bulten som håller stötdämparen till dess montering tapp på axeln. Nästa, ta bort muttern som håller fast bulten med hjälp av en skiftnyckel eller tång tryck. Försiktigt träffa exponerade, gängade änden av bulten med en plast-headed hammare för att lindra den ur tappen.
2

Bänd stötdämparen bort från tappen med en kofot. Ta bort de fyra bultar med en 3/8-tums lång hylsa och spärrnyckel för att separera den från ramen på bilen. Upprepa för de tre återstående chocker. Addera 3

Placera en chock på en arbetsyta som är skyddad mot olja så att panelen, som har två kolumner med fyra skruvar vardera, vänd uppåt. Ta bort varje av de åtta skruvarna med en Philips-skruvmejsel. Dra panelen bort kroppen av chocken att exponera chock kammaren.
4

försiktigt bort packningen på toppen av oljetanken och lägg den åt sidan. Stå chocken på hylsorna där ledtappen förbinder chock för tappen. Ta bort ventilen montage under fyra hål kropp fäste med en 7/8-inch socket bifogas en Spärrdriv.
5

Invertera chocken över en Oljetråg eller bassäng och häll ut all befintlig olja från chocken kammaren.
6

Fyll chocken kammaren med regelbunden motorolja av någon vikt eller typ och häll ut det för att skölja chock kammaren.
7

Byt ut packningen och fäst den till kanterna av mynningen av chock kammaren, med användning av silikonlim om nödvändigt. Fyll chock kammaren med 20W olja till strax under nivån för packningen.
8

tillbaka panelen och tätt fästa de åtta skruvarna för att fästa den chocken. Vänd chocken över på sin sida. Håll chocken av en av dess armar, så att öppningen för ventilenheten står helt rakt och upprätt.
9

Sätt en tratt i öppningen av ventilen montering och långsamt hälla olja i hålet som du förflytta armarna uppåt och nedåt för att fördela oljan. Fortsätt att tillsätta olja tills hålet är helt fullt. Flytta armarna upp och ner tills du inte längre ser bubblor.
10

Byt ventilen och dra åt den. Torka bort överflödig olja från huset med en trasa. Rengör och måla chocken efter behov eller önskemål.
11

Upprepa steg 3 till 10 för var och en av de tre återstående chocker och åter montera alla fyra chocker sina axlar och kropp.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91223.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.