Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Kammen Timing Specifikationer för en Ferrari 308

Ferrari 308 är en av de mest kända sportbilar i världen, men det var verkligen inte bara en bil. Ferrari gjorde dussintals iterationer av den klassiska arbetsföra 308 byggda 1975-1985. I själva verket kommer beteckningen "308" från en tradition hos Ferrari för att namnge sina bilar med cylindervolym, då antalet cylindrar. Så, är en "308" Ferrari en 3,0 liters, 8-cylindrig motor. Referera så många motorer, det finns inget sätt att ge cam specs för dem alla, men egenskaperna för varje är liknande. Cam Egenskaper

308 var unik i att Ferrari hade varit kända för att göra V-12 motorer och 308 infördes med viss bävan. Men liksom de V-12 föregångare, det var en mycket raffinerad, race-uppfödda, high-flow motor. Till skillnad från mycket större amerikanska V8-motorer, var Ferraris strategi att rev motorn snabbare genom att öka huvudet-flödet, därefter med en mindre, lättare motor gör mer arbete än en tyngre. Detta tema har kört hela Ferraris historia och det syns i alla Ferraris cam specifikationer, som, tillsammans med andra tekniska faktorer, bestämma flödet hos en motor.
Racing Cams

huvudsak är Ferrari en racerbil tillverkare som sålde sportbilar för att finansiera sin racing-program och det är uppenbart i nästan allt de gör, inklusive kameror i sina 308S. Även om det finns avvikelser från år till år och modelltyp till modell typ, är de alla racing kammar. Racing kammar kännetecknas av en mer dramatisk, peaky kamprofil, som öppnar eller "lyfter" ventilerna öppnar mer fullständigt och ett större kamprofil, hålla ventilen öppen längre. Så, racing kammar öppna insugningsventilerna att låta en ny gas /luftblandningen i och de har en bredare cam profil för att hålla ventilen öppen längre. De gör samma sak med avgasventilerna. Hela huvudet, inklusive ventil och port storlekarna är utformad för att matcha kammen, vilket resulterar i ett extremt högt flöde chef kan göra så mycket arbete som större, låg-flöde motor.
Quottrovalvole

Medan de flesta 308 Ferraris använde en enkel överliggande kamaxel i varje bank av fyra cylindrar, var några 308S utsetts qvs, vilket betydde "Quattrovalvole" eller fyra ventiler per cylinder, i stället för två. Detta innebar QV modellerna hade dubbla överliggande kammar en varje bank av fyra cylindrar. Varje kam drivs en inloppsport och en utloppsport. Denna konfiguration gav 308 QV en jättestor 32 ventiler. Syftet med Quattrovalvole designen är inte bara för att öka flödet. I själva verket, inte ha fler ventiler inte nödvändigtvis öka flödet eftersom du kan ersätta den stora ett med två små. Syftet är att få större kontroll över effekt och vridmoment egenskaper hos motorn. Var och en av de båda kammarna har sin egen kamprofil, så - av de fyra ventiler per cylinder - en inloppsventil kan börja öppna innan en annan. Detsamma gäller för de båda avgasventilerna. Addera GT4

Tekniskt, en "Ferrari 308," GT4 är tänkt som en distinkt linje av bilar. Det bar Dino emblem, uppkallad efter Enzo Ferrari son. Den hade två, små baksäten, vilket gör det till en sällsynt fyrsitsig Ferrari, alltså GT4 beteckningen. Och det hade en mer muskulös, kil-liknande kropp, liknande den DeThomaso Pantera. Medan dessa bilar var oftast hänvisas till och betraktas som "GT4s" eller "308 Dinos" snarare än "308S" för att notera skillnaden, deras cam egenskaper liknar den klassiska 308S.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91372.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.