Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Rochester Quadrajet Specifikationer

The Rochester förgasare har många olika komponenter som gör det bränslesnåla samtidigt leverera en hög prestanda kvalitet körning. Den Rochester förgasare är också kallas en "Quadrajet" och kom standard på många bilar från 1965 till 1990. Under den tiden det användes mer än någon annan förgasare i amerikanska bilar på grund av sin hållbarhet. Identifiering

Rochester förgasare har en fasad-formad främre intag och choke som gör det lätt att skilja från andra förgasare. En annan Rochester specifik egenskap är dess bränsle intaget som är monterad på framsidan av förgasaren. Den distinkta utseende och placering av vakuumledningarna också förbli identiskt lika över tid. Det fanns tre Rochester förgasare som användes 1965-1990. De kan identifieras genom deras roll stämplar eller deras serienummer, som är inbäddade på botten av förgasaren fat. Den ursprungliga 4M var populärt från 1965 fram till 1975 då den ersattes av den M4M, som senare ersattes av E4M. Det är lätt att skilja mellan de tre separata förgasare eftersom de har separata gasspjällsaxeln, choke och slangar design.
Design

flera fat förgasare kan ha icke-identiska primär och sekundära fat på olika sidor som är kalibrerade för att leverera olika blandningar flygbränsle. Denna "sida" är fördelaktigt eftersom det tillåter maximalt luftflöde genom varje förgasaren när motorn arbetar vid höga hastigheter. Rochester förgasare är en fyra-FAT förgasare som ger utmärkt bränsleekonomi på grund av sin lilla primärsida medan dess stora sekundärsidan gör den idealisk för hög prestanda. De har ett luftflöde max 750-800 cfm. Det är sekundärsidan är så perfekt för stort luftflöde att det kan köras effektivt på en mängd olika motorer. Dess sekundära luftventiler är särskilt utformade för att endast öppna när motorn kan andas.
Choke och spjäll

choke och gasreglage axlar är inte kompatibla mellan 4M och M4M enheterna eftersom choke och gasreglage inställningar är kalibrerade för att möta specifika inställningar. Du kommer att kunna berätta om choke och gasreglage fungerar korrekt genom att undersöka sekvensen i länksystem. Du kan också se skillnad mellan 4M och M4M förgasare av placeringen av drosseln. Den 4M s choken ligger på fördelaren medan M4M s är beläget i ett hölje fack på sidan av förgasaren. Den 4MC s choke är lätt identifieras eftersom den har en extra elektrisk spole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91370.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.