Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur du ansluter Sunpro Volt Mätare

Inom fordonsindustrin sammanhang visar en voltmeter mätare antalet volt lagras av bilens batteri. Många bilar, speciellt äldre bilar, är utrustade med endast en instrumentpanel ljus som tänds när batterispänningen sjunker under en normal nivå. Sunpro tillverkar volt mätare som istället presenterar en nål som rör sig över en numrerad ratten för att ange exakt hur mycket spänning batteriet har. Även Sunpro producerar ett antal volt mätare som ser annorlunda ut, är processen att koppla upp mätaren densamma oavsett det yttre utseendet. Saker du behöver
Closed-eye-kontakter (3) katalog 18-gauge isolerad koppartråd
Wire crimpers
Wrench
Visa fler instruktioner
1 < p> Crimp en sluten-öga kontakt till båda ändarna av ett isolerat 18-gauge koppartråd med tråd crimpers.
2

Fäst ena änden av kabeln till en ren mark källa, såsom en metall panel . Denna tråd kommer att fungera som jordledningen. En vanlig monteringsplats är mot den inre-sidan om brandväggen eller i motorrummet. Hitta en bult åtdragen till en panel. Avlägsna bulten med en skiftnyckel och sätta axeln av bulten genom den stängda ögon tråd kontakten, skruva sedan in skruven i panelen.
3

Fäst andra änden av jordledningen till den negativa terminalen på baksidan av voltmetern. Den negativa terminalen finns en "---" symbol under den. Skjut slutna ögon kontakt på terminalen och dra åt en mutter över kontakten med en skiftnyckel.
4

Crimp en sluten-eye-kontakt till ena änden av en 18-gauge isolerad koppartråd med tråd crimpers . Denna tråd kommer att fungera som den positiva ledningen.
5

in den exponerade spets positiva tråden till en terminal i säkringsdosan som får ström när tändningsnyckeln vrids till antingen PÅ, START, eller ACC positioner. Vrid tändningsnyckeln till en av dessa inställningar och tryck på kabeln till en terminal i säkringsdosan tills voltmetern s nålen rör sig, vrid nyckeln av. Upprepa processen tills voltmetern s nålen faller till en "nolla" läsning när tändningsnyckeln är avstängd.
6

Fäst andra änden av den positiva kabeln till den positiva polen på baksidan av voltmetern . Den positiva terminalen har en "+"-symbol under den. Skjut slutna ögon kontakt på terminalen och dra åt en mutter över kontakten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91164.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.