Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man reparerar en luftpump på en Corvette C4

AIR injektor pump, eller smog pump, dök upp på Chevrolet Corvette på 70-talet för att begränsa utsläppen. Pumpen arbetar genom insprutning av luft in i avgasströmmen för att bränna restbränsle kvar i förbränningsgaserna. Den C4 corvette använde en A.I.R. pump monterad på framsidan av motorn med en serpentin bälte och antal gummislangar ansluta den till avgassystemet, luftfilter och reglerventiler. Pumpen är en enkel skovelpump att pressa luften för systemet. Pumpen kan rengöras och smörjas, men ersättare lameller och lager är inte lätt tillgänglig. Saker du behöver
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
3/8-tums Metric Hylsnyckelsats
Serpetine belt Tool Review vass tång
SAE skiftnycklar
metriska skiftnycklar kommenterar: Mineral Spirits
Tryckluft
Air Blower
Hi temp Bearing Grease
Aluma Blast Sprayfärg
underhood svart sprayfärg
Delar Bricka (tillval)
Skyddsglasögon
mekaniker handskar
New AIR pump
Visa fler instruktioner
Ta bort luftinjektor Reaktor
1

Placera bilen på ett plant, jämnt och hårt underlag. Ställ i nödbromsen och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Låt motorn svalna. Sätt på skyddsglasögon och handskar. Öppna huven och leta reda på A.I.R. pump. Den sitter på vänster sida av motorn, på en konsol ovanför servopumpen och till höger om generatorn.
2

Lossa de tre skruvarna på AIR remskiva med en sockel, men ta inte bort. Använda Serpentine belt verktyg, ta bort Serpentine belt. Med en hylsnyckel och regelbunden skiftnyckel, ta bort den långa bulten som håller generatorns fäste på AIR pump. Ta bort bulten som håller stödstag som fäster till insugningsröret. Addera 3

Finish tar bort AIR pumpa remskiva. Ta bort den nedre bulten som håller A.I.R. pumpen till konsolen med en hylsnyckel. Avlägsna de sista bulten på baksidan av konsolen, gummislangen från utloppsröret, och avlägsna luften pumpen från fästet. Addera Reparera AIR Pump
4

Rotera axeln i pumpen och observera någon tvingande eller ljud. Med en skruvmejsel försiktigt bända genom att gunga silverfärgad aluminium remskiva stöd av sin axel. Sedan försiktigt bända svart plast luftventilen från axeln. Ta bort de fyra skruvarna på baksidan med en hylsnyckel. Separera försiktigt den bakre plattan från pumpen. Avlägsna den bakre plattan.
5

Inspektera trumman på insidan av AIR Pumphus. Det finns en trumma på insidan med grafit impregnerade lameller kommer igenom. Om någon av skovlarna bryts, måste pumpen bytas ut. Inte med våld rotera trumman med den bakre plattan och avlägsnas axeln eller skovlarna kommer att skadas.
6

Blötlägg hela pumpen i mineralterpentin eller en del bricka. Rensa ut allt gammalt fett. Blås ut och torka med tryckluft. Smörj axelns bakre lagret och kammar inuti trumman med Hi-temp lagerfett. Sätt på det bakre plåten genom att arbeta axeln tillbaka genom cam lagren. Vrid den främre axeln medan du håller den bakre plattan. Om det finns någon bindning vid denna punkt, byt luftpumpen.
7

Om AIR pump roteras utan bindning, måla fallet med Aluma Blast och låt torka. Måla bultarna, remskiva, och plast jalusien med underhood Black. Sätt tillbaka de fyra bakre plattan bultar och dra åt. Kontrollera rotation igen. Sätt tillbaka den svarta plasten jalusien genom att gunga på axeln och sedan remskivan spacer enligt samma förfarande. Addera Installera AIR Pump
8

Installera AIR pumpa på sitt fäste och utlopp gummislang, och ersätta stora bulten i botten av fästet. Ersätt den övre bulten och dra åt de två skruvarna.
9

Byt stöd fjäderben och bult och dra åt. Byt generatorns fäste och dra åt den långa skruv och mutter.
10

tillbaka Serpentine belt med serpentin verktyget remspännaren. Kontrollera alla bultar till rätt moment. Ta bort klossarna. Provköra bilen, lyssna efter ljud och kontrollera motorns prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90628.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.