Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Corvette Restaurering Tips

Corvetter är en populär klassisk bil för restaurering entusiaster. För närvarande finns det över 15.800 personer i National Corvette Restorers Society, och den siffran är ständigt växande. Oavsett om du återställer en Corvette själv eller betala en body shop för att göra jobbet åt dig, är det viktigt att hålla ett par saker i åtanke under processen så att du kommer ut med den bästa restaurering möjlig på din Corvette. Medvetna Brister
p Om du tillgripa en Corvette till sitt ursprungliga skick, kanske du behöver faktor vissa brister i din restaurering jobb. Detta gäller särskilt om du återställer din Corvette för autenticitet till National Corvette Restoration Society: s normer. "Over-restaurering" kan förlora dig poäng med domarna om du anger din Corvette i tävlingar. Göra en del forskning om de brister din modell av Corvette hade när den rullade av linan fabriken montering. Var särskilt uppmärksam på dörren snedställning och lack. Den "apelsinskal" måla effekten var en vanlig syn på Corvetter i 1960 och 1970, och du måste specifikt begära den från en butik eller grov upp färgen själv för att touch av äkthet.

Färgning inrikesministeriet

Re-färgning insidan av din Corvette är en viktig aspekt av restaurering om den ursprungliga färgämnet-jobb har bleknat eller har målats över. Vid färgning del av interiören i din Corvette, renlighet är viktigt, både på det område du kommer att färgning och de omgivande delarna för att hålla dem från att bli färgade. Rengör området som ska färgas genom att torka av den med en vax och fett remover, helst med hjälp av en remover utan starka lösningsmedel. Slipa försiktigt området och se till att sand alla möjliga yta du ska applicera färgen till. Torka ytan ner igen med vax och fett remover, och applicera en primer till området för att främja större färgämne vidhäftning. Öva din sprejteknik på en bit kartong innan faktiskt färgning interiören;. Sprutpistoler och sprayburkar kan vara svårt att kontrollera den första gången du använder en. Kom ihåg att hålla munstycket för besprutningen genomföra åtta till 10 inches bort från ytan, och spraya in ännu, överlappande drag.
Hålla reda på delar

I en restaurering jobb, ofta Corvette måste minutiöst tas isär för att återställa inre delar. Under denna process är det viktigt att hålla reda på alla borttagna delar, särskilt om de är fabriken originalen. Många Corvette delar som var billigt utbytbart under 1960 och 1970 har mer att fyrdubblats i pris idag, så det kan verkligen kosta att byta ut en till synes oviktig del. Ofta var Corvetter shimsas på fabriken, en process där bitar av metall och gummi användes för att tillverka delar passar bättre. Du måste hålla koll på även dessa små bitar för att göra din restaurering så autentisk som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90963.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.